M. Ż Opublikowano 31 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 słowa nie rzucone na wiatr jak bezwartościowy kurz obite łańcuchem z kolców pięknych róż krwiście czerwonych jak samobójcy nóż nie dręczone pustką bolesnego zła bielone wapnem z morza serca dna namiętnością w nocy miłością za dnia wyszeptane szczerze wykrzyczane tchem długim listem wyciskają tylko słodką łzę oprócz cichych głosek krzyczą kocham cię i tak wiele dają mimo że to tylko słowa
M. Ż Opublikowano 31 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 *od razu piszę dla nieznających znaczenia wyrazu 'verba': z łaciny to 'słowa'!!! Raz zostało to uznane jako swego rodzaju hymn poświęcony zespołowi muzycznemu o tej nazwie. Oczywiście, że nie o to mi chodziło!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam czytających i zapraszam do komentarzy (nawet tych krytycznych, już się przyzwyczaiłam ;)).
Fanaberka Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Zajrzyj: http://www.poezja.org/debiuty/viewtopic.php?id=56939#dol Tylko wiesz, tamten autor nie od dziś używa pióra. Ale zawsze warto przyjrzeć się jak ludzie piszą. Pozdrawiam :-)
zak stanisława Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 od kiedy RóżE OBIJA SIę łańCUCHEM, TO be!!!!!
M. Ż Opublikowano 31 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Sorry, to nie róże obiłam łańcuchem, tylko słowa łańcuchem z ich kolców!!! Może inaczej: 'otoczone pięknymi różami' Lepiej?! Czytaj, czytaj.
Rekomendowane odpowiedzi