bona Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 Co to szrafa? wywieść słów kilka o tajemnych grobie, - tajemnych - tak ma być? Poza tym w porządku:) Pozdrawiam
Marlett Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oj, tak! Stokrotnie przepraszam i Ciebie, i Messalina! Mój koment odnosi się do opiniii Żak Stanisławy, która jest tuż powyżej mojego "Jot Wu"! Sorki, oba komentarze są poetyckie, liryczne i chwalą wiersz Nagietka tak, jak sama bym go chciała pochwalić. Faktycznie, Marlett, nietoperze śpią przez całą zimę i najwyraźniej nawet kiedy wiosną ktoś poruszy wiatraki, jeszcze nie całkiem się budzą! Ale słońca coraz więcej, a ja zaczynam coraz bardziej przytomnieć po zimie. ;-))) wiecie dziewczyny, o tym nietoperzu też już zacząłem pisać, teraz ciągnę cosik o sokratesowej trawie, ale już przy końcu, hi ależ to kopalnia pomysłów, jajć, ajć, nikogo kopać nie zamierzam z ukłonikiem i pozdrówką MN Messa! kamień spadł mi z serca...czarne chmury opadły . No i mów gdzie ta kopalnia skarbów:))) Pozdrawiam w dobrym humorze:))))
Messalin_Nagietka Opublikowano 25 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. już - szrafa - to kreska w rysunku a to drugie - dzięki za zauważenie już poprawiam i dzięki Bono za wporządku chyba mam jakąś grafocoś tam, hihihi z ukłonikiem i pozdrówką MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 25 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiecie dziewczyny, o tym nietoperzu też już zacząłem pisać, teraz ciągnę cosik o sokratesowej trawie, ale już przy końcu, hi ależ to kopalnia pomysłów, jajć, ajć, nikogo kopać nie zamierzam z ukłonikiem i pozdrówką MN Messa! kamień spadł mi z serca...czarne chmury opadły . No i mów gdzie ta kopalnia skarbów:))) Pozdrawiam w dobrym humorze:)))) dziwnym trawem - kopalnia ma coś wspólnego z kopaniem myśl często się urealnia jednym (acz, nagłym) zdaniem tak jak z tą trawą, obrazem czy nietoperzem mi się kojarzy, ano z Szulmierzem, hihihihi a tak naprawdę ta kopalnia pomysłów to rozmowy z Wami, dziękuję z ukłonikiem i pozdrówką MN
Marlett Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 Messa! pomysłów jest wiele, ale kto kamień polny oszlifuje,tak jak Ty? PozdrawiaM>
Messalin_Nagietka Opublikowano 25 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ech, na pewno znajdzie się taki co lepiej to ode mnie zrobi wiesz, myślę o tym w ten sposób, że znalazłem swoje miejsce ale wiadomo "miejsce to ma krowa" więc kiedyś trzeba będzie przejść na inne pastwisko albo z człeka wiersze wydoją, hi z ukłonikiem i pozdrówką MN
Ela Adamiec Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 Messalinie, cóż spóźniona mogę dodać? Pięknie i tyle i tak ma być:) kłaniam się:)
Messalin_Nagietka Opublikowano 26 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie Elu - nie spóźniona jesteś bo sad i góra są tu jeszcze moze gdy nic się wokół nie zmieni będziemy wszyscy "nagle" spóźnieni gdy się okaże, ze ta współczesna w poezji sucha i smaku nie zna z ukłonikiem i pozdrówką MN ps. to tak do wszystkich miłcyh tutejszych poetów
Messalin_Nagietka Opublikowano 26 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W obecnych czasach Twoje pisanie powinno objąć się taką samą ochroną jak rezerwaty przyrody i dbać o Ciebie jak o koryto rzeki Rospudy - żeby dopóki się da nie zmieniła biegu. Pozdrawiam do formaliny ze mną, hihihihi chyba, ze o ochronie osobistej piszesz to co innego z ukłonikiem i pozdrówką MN
bona Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 :) a ja podejrzewałam że może jakaś szarfa przekręcona - wstyd:(
Messalin_Nagietka Opublikowano 26 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wstyd to nam wszystkim, bo polskim malarzom nie chciało się nazwać, stąd od niemieckich wzięli, zresztą, paleta, pędzel i takie tam też obce, jeno płótno nasze, wiem, bo etymologia "płacy" na to wskazuje, nasi przodkowie płacili "płaciszami" a nie pieniędzmi albo banknotami, dziwię się, że na tym słynnym częstochowskim obrazie ni ma szrafy tylko cięcia, bo to łatwiej i bliżej nam słowianom, ale cięcie było od zacięcia czyli od łuku, pewnie wielebni źle przetłumaczyli sobie i cięcie i nacięcie ostało się przy szabli, ech, tyle jest znaczeń, że tylko auuuuuuuu! i ału pić z ukłonikiem i pozdrówką MN ps. sorka za marudzenie i kaznodziejstwo - wybacz Bono
Rekomendowane odpowiedzi