Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Woda, gęsta od pragnienia
w głowie daty ostatnich razów licytuja dzień za dniem
obietnice walą mnie po twarzy...jak to powiedziec?
OPĘTANIE??...OTĘPIENIE???

On,wyprostowany,obojętny
w lśniacych butach,z pogardą
na to,co ze mnie zostało
nawet NIE splunie
Przekonana ,że w zupełości by mu wystarczyło
"lepiej późo,niż wcale"
patrze jak odchodzi,wybrawszy
"wszystko albo nic"

Znów marzę o
Falach powietrza gęstych od oddechu
Minutach gęstych od życia

Opublikowano

Uzależniony od stosowania przemocy? Czy o to Ci chodzi w tym wierszu? Uzalezniona od niego kobieta? Tak?

Do realizmu Twojego tekstu nie pasują moim zdaniem "lsniące buty" przywodzące na myśl czarne, długie oficerki noszone przez gestapowców albo panów o skłonościach S-M.

Temat bardzo mi bliski z racji pracy ze sprawcami przemocy i kobietami doświadczającymi agresji. Dobrze oddałaś stan psychiczny kobiety maltretowanej, cierpiącej na syndrom wyuczonej bezradności.

Ani opetanie ani otępienie (ostatni termin uzywany aktualnie wyłacznie w znaczeniu otępienia straczego; otępienie w znaczeniu deficytów intelektualnych od wielu lat okresla się mianem upośledzenia umysłowewgo - na potrzeby diagnozy, albo niepełnosprawności umysłowej - na potrzeby opinii publiczej, domyslam się, że to miałaś na mysli) lecz w s p ó ł u z a l e ż n i e n i e.

Opublikowano

ten wiersz to zlepek mysli sprzed...no powiedzmy dluzszego czasu...nie dotyczy maltretowania fizycznego (ale podoba mi sie ta wersja),dotyczy to konkretnej sytuacji,osoby,uczucia dotyczy tez dwoch skrajnie roznych rzeczy(dlatego najpierw "fajnie majaczy" a potem juz nie)ktore tak mi sie jako zlepily i nie wiem co z tym poczac:(...a cos bym poczac chciala...

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

dla mnie to stanowi zamkniętą całość, ma w sobie jakąś dynamikę i siłę
podoba mi się zakończenie... czuję w tym emocje, napięcie

a to już jest babskie gadanie ;)... według mnie...
to takie moje wrażenia
pozdrawiam :)))