Dominika Iks Opublikowano 18 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 mała bagienna we mgle aromatu w porcelanowej filiżance 6.03.07 Wiem, to juz było, ale dopiero teraz zauważylam literówkę w tytule-nie było jak poprawić.
Ann N.N. Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Gdyby dolaczyc ja do cyklu haiku o kawie, to mogloby to wygladac ciekawie. Lubie kawe, a raczej atmosfere jaka towarzyszy jej piciu. Sposob picia kawy, a zwlaszcza jej przyrzadzania wiele mowi o czlowieku. Pozdrawiam
Orston Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 A jak kawa, to koniecznie z jakąś babką, np.o smaku cytrynowym :) :-)
Dominika Iks Opublikowano 19 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Gdyby dolaczyc ja do cyklu haiku o kawie, to mogloby to wygladac ciekawie. Lubie kawe, a raczej atmosfere jaka towarzyszy jej piciu. Sposob picia kawy, a zwlaszcza jej przyrzadzania wiele mowi o czlowieku. Pozdrawiam Ja tam czuję bagienne klimaty dlatego sprowadzam dziadowską kawę do poziomu natury. Co do sposoby przyrządzania kawy-zgadzam się, dlatego powyższą, bagienną, określiłam jako dziadowską. Zdecydowanie preferuję niefusiastą, z ekspresu i koniecznie w filiżance z kruchej porcelany. Ważne też z kim i gdzie owa kawa jest spożywana- w pracy mi nie smakuje, potrzebny jest nastrój. ;))
Dominika Iks Opublikowano 19 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A jak kawa, to koniecznie na łonie- natury! Babka też moze być. Ta cytrynowa.
Fanaberka Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ech ta skłonność poetów do egzotycznych smaków. A może by tak coś bardziej swojskiego, może z dyni, hę? :-DDD
Orston Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ech ta skłonność poetów do egzotycznych smaków. A może by tak coś bardziej swojskiego, może z dyni, hę? :-DDD Dynia odpada! - haiku musi być lekkie, jak oddech, a w tym przypadku łatwo o przyduszenie :-DDD
Rekomendowane odpowiedzi