Ela Adamiec Opublikowano 15 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 boję się tylko wtedy gdy zbyt silny wiatr łamie drzewa i zagraża lasom no i czasami zastygam zupełnie bez powodu mój panie schowany w kartach słów przewędrowałeś kobietą jej duszę i wyobrażenia o życiu i wiesz że perfumy pachną najintensywniej gdy ciało spocone wtedy mówi – wabię znasz aksamitność skóry gdy dotykasz zawsze chciałam zapytać: czy wtedy tulisz swoje zmęczenie czy spełnienie jeszcze o to czy znasz stan absolutnego zera gdy żaden ruch jest niemożliwy ? jeżeli tak to wierzę że wędrując kobietą wiesz że ocenić odległość to zgromadzić w sobie wszystkie zmysły i minione doświadczenia i bać się i bać czasami ot tak bez powodu
Lady_Supay Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 Coetzee... i psychodeliryczne wręcz "W sercu kraju" - dla mnie bomba! A utwór? Muszę się wczytać, ale już na sam początek za poruszenie plus. Słońca!
Ela Adamiec Opublikowano 15 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Lady:) dziękuję za słońce i za to, że się udało chociaż ciut poruszyć:) A tak, "W sercu kraju" to faktycznie bomba!, reszta też, bywam bezkrytyczna:) pozdrawiam
M._Krzywak Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 "wtedy mówi – wabię" - oj, wabią, wabią :) Jak na razie nr1 wśród wierszowideł dziś czytanych. Gratulacje. Pozdrawiam.
zak stanisława Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 jeżeli tak to wierzę że wędrując kobietą wiesz że ocenić odległość to zgromadzić w sobie wszystkie zmysły i minione doświadczenia i bać się i bać czasami ot tak bez powodu * też mam ochote napisac taki list, tym bardziej że do odbiorcy pasują twoje słowa... pozdrawiam ciepło ES
jacek_sojan Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 usunąłbym nazwisko autora, bo wiersz robi się korenspondencją z własną lekturą, nie z czytelnikiem; a jest piękny... J.S
Ela Adamiec Opublikowano 17 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. MKrzywak:) cieszę się, że gratulacje,że wabią i tak dobre zdanie masz o wierszu. Dziękuję i pozdrawiam
Ela Adamiec Opublikowano 17 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stasiu, do listów! niech czytają ci nasi odbiorcy:) pozdrawiam słonecznie w wietrzny pochmurny dzień.
Ela Adamiec Opublikowano 17 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. myślę i myślę i Jacku masz rację! jakoś tak zamknięci w sobie nie widzimy spraw oczywistych. Za uwagę dziękuję:) no a "piękny" mnie cieszy:) pozdrawiam serdecznie
Rekomendowane odpowiedzi