zak stanisława Opublikowano 11 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 wykrętą drogę do domu zawijam w bąble objętości lecząc je w ciszy muzyką użyję stosownej maści wędrówki w za ciasnych butach pięści przyciskiem do szczęki maskę twarzowo zakleszczam zasłużona już na wieki w jaskini między mamrotki bezdźwięcznym zamrę spokojem krople sięgające głębi użyźnią wszystko na dwoje babka stawiała kabałę wkrótce się wróżba spełniła chwaląc nowe doświadczenie jeszcze się nie obudziła
zak stanisława Opublikowano 11 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 dziękuję Piotrowi i Alicji, ale ciągle mam kłopoty z tytułem , nie oddaje tego co chciałam... pozdrawiam ewentualnych czytelników, którzy mają pomysła....
Alicja Red Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 może.. ''Ta mgła co oczy nam przesłania'' nie wiem, jak mi coś przyjdzie do głowy to dam znać;) Pozdrawiam serdecznie:*:)
adam sosna Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 ale... za ryczaną drogą do domu było cudowne moim zdaniem że dwuznaczne? nie autora zmartwienie moim zdaniem czytelnik się ukłoni lub wydmie usta wzgardliwie powie po piątym piwie że od Małysza lepiej skacze wybór autorki
Ewa_Kos Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 "mgła osiadła na piwie" tak mi sie przeczytało i powtórzę za Adasiem "za ryczana" było ok:)))) Fajnie zapisałaś te "udręki" pozdrawiają Kosy bardzo i czekają codziennie na "bączka" :))))
Marlett Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 A może ; ''pod stopami mgła'' .....no chyba ,że ten z piwem....:) pozdrawiaM.
Stefan_Rewiński Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Tu czytelnik, pozdrawiam, pomysła jutro.
Tomasz_Biela Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 tutaj nie ma co poprawiać wszystko przejrzyste czyta się płynnie subtelnie sunąc po słowach można odczytać Stasie dobrą dawną Stasie dzięki za wiersz... wróciłem. w końcu. wieczności.
zak stanisława Opublikowano 12 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Adasiu, masz rację, coś ostatnio wszystkim ją przyznaje, cosik zemna nie tak? Ewuś, bo i osiadła na piwie intuicja cię nie zawodzi.... Marlett, dzięki pod stopami też...:):): Stef, jest jutro- czekam... Tomku to bardzo miłe co mówisz i cieszę się że w końcu jesteś.. wszystkim kochaniutcy zyczę słoneczka i miłego dnia!
Piotr_Jasiński Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 A jakby 'Powrót' może być 'z mgłą' albo tak jakoś. Pozdrawiam pomysłów życząc
Lady_Supay Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Stasiu, przesłanie cacy, ale trochę rytm kuleje - waha się między 7-9 bez konsekwencji. Może by to uregulować? Wtedy naprawdę popłynie. :) Słoneczka! :)
zak stanisława Opublikowano 12 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Lady poprawiłam rytm ale 1 strofa zmieniła trochę znaczenie...
zak stanisława Opublikowano 12 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Piotrze, dzięki za wspomoc...:):):)
Lady_Supay Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Lady poprawiłam rytm ale 1 strofa zmieniła trochę znaczenie... Stasieńko, objętość - pojęcie względne. :) Wg mnie tak jest lepiej. Słoneczka! :))
Bogdan Zdanowicz Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Najlepszy jest tytuł ;)))] i w zasadzie należałoby pociągnąć to dalej, tak nastrojowo, może z lekkim uśmiechem w kącikach (na końcu)? A tu co mamy? ;) "lecząc je"? znaczy kogo? "bogard"? "maskę wykrzywiam boleśnie", "zamrę spokojem" - jakieś to sztuczne. "zasłużona... do męki" - czy t o ma być ironicznie (auto)? bo tylko tak się broni ;) "krople... spod okupacji wyzwolę" - znowu jakiś patos, dla mnie do przyjęcia tylko w ujęciu ironii. Ale wiersz zmierza do pointy, poważnej. Czas, doświadczenia - nihil novi. Widzę sprzeczności. Wierszyk - dla mnie - pełen niekonsekwencji. Szkoda pięknego tytułu ;) b
Rekomendowane odpowiedzi