Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @violetta   Nieprawda, otóż to: kolor czarny oznacza żałobę, a także - elegancję, zresztą: Niemcy też mają czarny kolor na własnej fladze, poza tym: flaga Palestyny i Hamasu jest całkiem inna - dosłownie, niech pani sama sprawdzi na flagach i herbach symbole religijne - jak Gwiazdę Dawida na fladze Izraela i pięcioramienną gwiazdę na fladze Stanów Zjednoczonych Ameryki Północnej - to nic innego jak Pentagram, a odwrócona wyżej wymieniona gwiazda do góry nogami pokazuje rogi - symbol szatanizmu.    Łukasz Jasiński 
    • ,,Pan jest łaskawy,  pełen Miłosierdzia,, Ps.103   jak obłoki na niebie  płyniemy w nicość  gubimy się w słowach  naszych  iluzjnych wodzów    tracimy czas na spory gniew  spalamy siebie i czas    mamy jedno życie    a On  On nie pamięta występków  nie skupia na gniewie  wierzy w nas  do ostatniej chwili    Jezu ufam Tobie    6.2025 andrew  Niedziela, dzień Pański   
    • @Witalisa rozdrapywanie ran czegoś z czym podmiot liryczny nie potrafi zapomnieć  Coś co jest jak striptizerki który aż się prosi o zerwanie  O tym jest ten wiersz  O braku wewnętrznego spokoju  Dziękuję pięknie za czytanie @Roma bardzo dziękuję za czytanie

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

pozdrawiam serdecznie
    • rozsnuj mnie z mgieł, rozszczelnij - niech spłyną pasożytnicze obłoczki, kwilące wieczorzenia, śleposmutki współistne tylko po omacku...   niech spłyną nim przemoknę, nim zgniję.   słoneczko spójrz - chcę świtać i mrużyć oczy, chwilę namiętne rozchrzątać, kusić cię, aż się zarumienisz.   aż mnie zrumienisz najgłębiej, rozwarstwisz promieniami, rozświetlisz do porostu, zapachu, mchu i paproci. aż wrośniesz w kości, rozkorzenisz w szpiku.    
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...