Magda Monika Opublikowano 6 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Zsuwałam się w przepaść azalii, a to kwitnące kaktusy... Jak drzewo bursztynem się pocę i mchem zmarszczki zapuszczam. Jak noc zasiewam się cieniem i S.O.S. w gwiazdach wydudniam. Jak jabłko niedaleko od gruszki na wierzbie spadam bo dorosłe, życiowe-decyzje przełomowe -mają swoje „spożyć do”. Gdy na czas ich nie zasmakujesz zostaje ferment ...i strach...sięgnę nieba czy dna? Moja kora zdobi się w coraz więcej pierścieni, lecz drzewo to wciąż ma nastrój Judyma. Moje soki płyną w rytmie, którego nie rozumiem. Rozwierzgany nurt ich strumienia - w spokój zwierciadła nie chce się zmieniać. Rankiem gdy się w tafli lustruję, wymiętą biel – to obserwuję, o oczach – kompasach popsutych, o sercu, co nie zna swojego dna. Jak można nie wiedzieć za czym dusza łka? A mówili, że inwalidzi to ci bez nóg...
Bartosz_Cybula Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 owmordejacieniemoge teraz także "moje soki" płyną, płyną
51fu Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 przepraszam, ja nie podzielam. dla mnie bełkotliwe. o wszystkim i o niczym, ze zmienną, chaotyczną poetyką. a Judym, łkanie duszy i s.o.s. wydudnione w gwiazdach to już kompletnie obca parafia. tylko proszę się nie obrażać i nie krzyczeć na mnie, bom wrażliwy. poza tym skoro inni wychwalili, to cóż moja opinia!...
Bartosz_Cybula Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Żeby było jasne, mój komentarz także miał charakter negatywny.
Espena_Sway Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ładnie to ująłeś Michale :) ja podzielam, tj dopisuję się pod Tobą serdeczności Espena :)
Magda Monika Opublikowano 7 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hmm zastanawia mnie ten komentarz, jest taki króciutki, czy to jest ironia? i chciałes powiedziec , że sie nie podoba?
Magda Monika Opublikowano 7 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 dzieki, za wszystkie komentarze, i że ich tak duzo, macie racje cos jest nie tak z tym wierszem, faktycznie niedopracowany, a krytyka nas buduje prawda, wiec ciesze sie , ze i to moze mi dac wskazówke na przyszłosc, mam nadzieje bede coraz lepsza, pozdrawiam:)
Rekomendowane odpowiedzi