Espena_Sway Opublikowano 4 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 bo oboje uwielbiamy Norwegię… Zwyczajnie patrzę. Otwierasz źrenice równocześnie pochłaniając mnie jak światło. Zaczynasz rozwijać ręce; czekolada na rzęsach rozpuszczona wcześniej niż ja. Częściej słyszę odbicia powiek; jednostajne zagłębienia w dno oka. Kora dokładnie wysmarowana miodem, więc zbliżamy się. Przyjemnie jest czuć naelektryzowaną skórę, gdy usta w poszukiwaniu ognia odkrywają jaskinie. Na naszych wzniesieniach wszystkie kamienie schną jednocześnie z pasją pozbywając się mchu.
Ewa_Kos Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Od wczoraj czytam i bardzo podobają mi się metafory wnoszące dużo świeżości; miód, mech, czekolada na rzęsach, rozwijane ręce... bardzo ujmujące jak dla mnie:)))) Pozdrawiam plusowo i serdecznie. EK
zak stanisława Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 słodko się zrobiło,i jakże różnie od poprzednich.... podzielam zdanie Ewy, z pozdrowieniami ES
Piotr_Jasiński Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Ja podobnie jak Ewa Kos. I nie wiem czemu jak czytam twoje utwory to mi się od razu kolory kojarzą: brązowy złoty żółty zielony A wszystkie jaskrawe. Jak norweskie słońce. ;))))) Pozdrawiam
Stanisław Kamykowski Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 lekko mi tu prozowato,ale być może to jest właśnie ta Norwegia (tym bardziej, że Gaardera wchłaniam w każdych ilościach), nastrój, treść, forma... można chcieć więcej
Espena_Sway Opublikowano 5 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ewo, dziękuję bardzo za tego pozytywa :) serdeczności Espena :)
Espena_Sway Opublikowano 5 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stasiu, w ostatnich kilku wierszach jest podobny klimat, z racji miłości :P ale dobrze, że się spodobał :) serdeczności Espena :)
Espena_Sway Opublikowano 5 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Piotrze, lubię jaskrawe kolorki, choć że inną paletę :P. jednak cieszy mnie to, gdy we wierszu czuć malarskość :) norweskie słońce jak najbardziej :) pozdrawiam Karolina :)
Espena_Sway Opublikowano 5 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. rzadko mnie odwiedzasz, ale każdy pozytyw cieszy, tym bardziej, że o miłości nie jest prosto pisać :]. dziękuję serdecznie Espena :)
Marlett Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Espeno, przyciągnęłaś mnie tutaj tytułem i nie żałuje. Plusowo pozdrawiaM.
M._Krzywak Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Ech, te oczy... Oczywiście zaplusuje, bo jednak lata praktyki robią swoje i da się czytac bez uczucia bycia oszukiwanym odbiorcą :) Zatem byłem, widziałem, przeczytałem. Pozdrawiam.
Stefan_Rewiński Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Wypróbowałem tekst w Lesie Księżnej-też działa, pozdrawiam, Stefan.
wloczykij Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Mhm zgadzam sie ze wczesniejszymi opiniami, bardzo przyjemne metafory...Pozdrawiam!
Espena_Sway Opublikowano 5 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bardzo mnie to cieszy :D serdecznie Espena :)
Espena_Sway Opublikowano 5 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Michale, Ty jesteś wytrwały w czytaniu mojego pisania :P i dzięki Ci za wszystko :) serdeczności Espena :)
Espena_Sway Opublikowano 5 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i dobrze :) w Norwegii też wiele lasów :P pozdrawiam Espena :)
Espena_Sway Opublikowano 5 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. witam pierwszy raz u mnie, dobrze, że się spodobało, zapraszam ponownie, postaram się nie rozczarować :) serdecznie Espena :)
zak stanisława Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stasiu, w ostatnich kilku wierszach jest podobny klimat, z racji miłości :P ale dobrze, że się spodobał :) serdeczności Espena :) no to się cieszę, że miłość sprzyja wenie, to jest "fery gut!"
Agnes Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 czekolada na rzęsach to chyba lekka przesada :/ dla mnie tylko dwa ostatnie wersy, wszystko dążące do niej jest tylko wypełniaczem b. dobrej puenty. pozdr. a
były__premier Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mam podobne odczucia, ale tekst o niebo lepszy od poprzedniego;) pozdry
Rekomendowane odpowiedzi