memento adsum Opublikowano 3 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 nie mały piernikowy ani z dużym płotem ciepło mu dają niebieskie oczy spoiwo krzyża klei z sobą dłonie gdy jedna w drugiej a ramię przy ramieniu jak mury nieobce graniczą z burzą kiedy nadzieją się na sprzeczkę i rosną po deszczu do tęczy szacunku D.O.M. Dobro Okraszone Miłością
Ja Mała_Kleopatra Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Początek mnie wręcz zauroczył... końcówka: "graniczą z burzą kiedy nadzieją się na sprzeczkę i rosną po deszczu do tęczy szacunku" - troszeczke miej sie mi podoba(zbyt dużo "ą"), ale za to sentencja na koniec- piękna:) pozdrawiam Kleo;)
Piotr_Jasiński Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Coś tam już w W naklikałem. Więc wpiszę tylko że ok. Pozdrawiam
Dominika Iks Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Trafne skojarzenia, urzekająca gra słów. Ą i ę mnie nie razi-to w końcu nasze ;)- mamy, to używajmy.
Bartosz_Cybula Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pierwszy wers może być, cała reszta się posypała. Co to jest "spoiwo krzyża"? Dłonie można skleić ze sobą a nie z sobą. Wg mojej skromnej osoby ten wierszyk to raczej sklejka przypadkowych myśli. Wersyfikacja na nie. Ostatni wers mnie powalił. Sorki, ale nie tym razem. Pozdrawiam.
memento adsum Opublikowano 4 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Bartoszu, mam pytanie: czym jest dla Ciebie rodzina i prawdziwy dom? być może źle ujęłam, a może po prostu nie trafiłam do Ciebie, nie wiem. już odpowiadam: spoiwo krzyża klei z sobą dłonie gdy jedna w drugiej, czyli kiedy dłonie kochających się ludzi splatają się ze sobą najbardziej wtedy, gdy dostają jakiś krzyż. jako katoliczka mam prawo wierzyć, że każdy z nas dostaje własne krzyże-trudności, problemy, a więc właśnie krzyż jest najlepszym spoiwem małżeństwa (inni mówią, że kłopoty cementują małżeństwo). dłonie klei Z sobą tylko ze względu na rytm -czy to aż taki wielki błąd? nie znam się na dobrej i złej wersyfikacji, jestem początkująca. ale dzięki, na przyszłość postaram się poprawić:) i dziękuję wszystkim za wgląd i ślad po sobie:) pozdrawiam
Dominika Iks Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Zgadzam sie z autorką- treść czytelna. Pozdrawiam.
memento adsum Opublikowano 4 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 uff:)kamień z serca:) dzięki:)
Gaudium cum pace Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 ...jak na dom miłości...brak tej miłości ...krzyż i cierpienie łączą to prawda ...ale wolę czytać słowa radości ...a ta tęcza jest piękna i niech tak będzie ...pozdrawiam
memento adsum Opublikowano 6 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 dziękuję za wgląd:) pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi