GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 16 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 a jednak twarz nie krzyczy a jednak nieboskłon i skłon wody ku niebu jednak kawałek lądu łódki w oddali diagonale dynamicznego molo (tylko te usta otwarte zamarłe usta w niewoli słów których nie zdołały wydobyć) jednak dwoje spacerowiczów oni jednak - my?
Lena Achmatowicz Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 a jaby tak zabrać ten znak zapytania?
GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 16 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 znak zapytania ma wyrażać wątpliwość. póki co zostawiam dzięki za uwagę pozdr, Gaspar.
Rafał_Leniar Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 ciekawy. Znak zapytania jest dobrze ulokowany. Przynajmniej tak mi się wydaje.
Eugen De Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Depresja na moście Rozjuszone myśli falują w zwojach pejzażu wykrzywiając moje ciało. Ciąg powietrza wsysa mi policzki, strach rozsadza oczy. Jasność głowy wyciągam rękoma z ciemności kostiumu. Stoję jak wykrzyknik na końcu mostu. Krzyk! Wzdłuż fryzu balustrady niesiony echem, kieruje wołanie w rozpalone niebo, które wyziewem wulkanu wyrasta zza pleców, niosąc naturze kłopot. Powietrze dostaje gorączki. Pragnie uwolnić chore myśli. Lęk jak granat samotności wyrzucam do wody. Niech rozpryśnie się w rwących nurtach fiordu! Niech się zbuntuje niebo i wysłucha skarg rzucanych z mostu! Szybko! Z oddali dwa posągi w czerni, idą wolno, jak bezradność z niemocą - znowu obezwładnią! Ostatnio edytowany przez Eugen De (2006-02-14 11:20:05) Przepraszam za nieskromność! Też na temat "Krzyku"
M._Krzywak Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Brak linku do obrazu (mimo, że raczej każdy powinien go znac, nie każdy zna ;) Nie wiem jak podejśc do wiersza, chyba tutaj w gre wchodzą samoistne odczucia odbiorcy, bo jak dla mnie, to własnie ten obraz "krzyczy" i to bardzo głośno - mimo, iz niemy. Jednak tutaj głos ma podmiot, nie odbiorca - i to jego święte prawo odbioru. Wiersz z klasą. Pozdrawiam.
memento adsum Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 a dla mnie najbardziej niema z tego obrazu jest właśnie postać-stoi z przerażeniem wypisanym na twarzy, ale cała reszta malowidła zdecydowanie krzyczy:) bardzo ciekawy wiersz!
Beenie M Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Michał ma rację, warto wstawić link do obrazu - znacznie ułatwi to odczyt wiersza. A sam wiersz ok. Podoba mi się też wersja Eugena wstawiona przy okazji - doskonałe dopełnienie pozdrawiam
GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 17 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za odwiedziny pozdr., Gaspar
GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 17 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ależ proszę! ;P dzięki za komentarz pozdr., Gaspar
GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 17 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Link już wrzuciłem. Obraz owszem, krzyczy, tylko najmniej krzycząca jest na nim sama postać. Dzięki za pozytywa. pozdr., Gaspar
GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 17 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. właśnie ja mam takie samo odczucie! że krzyczy wszystko wokół, tylko nie ta postać. postać jest raczej zamarła ze strachu. dzięki za pozytywa. pozdr., Gaspar
GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 17 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cieszę się, że okej, link już wstawiony. pozdr., Gaspar
Espena_Sway Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Kasparku, znam doskonale obraz, Munch jest jednym z moich ulubionych malarzy, a "Krzyk" uwielbiam. wiersz interesujący, na temat, +. pozdrawiam Karspena :)
GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 18 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ach, wiedziałem, że Ci się spodoba ;P. dzięki za pozytywa. pozdrawiam, Kaspar :-)
Rekomendowane odpowiedzi