olek opaliński Opublikowano 14 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Opowiadała jak wraca: tak jak wyszedł, w spodniach i samej koszuli. Jest tamta izba i lampa, przy której czytała do światła. Wszystkie drogi były zasypane, nawet ścieżka do studni i wieko, okrągłe jak ten Księżyc - dryfował we wiadrze, aż zamarzł, zarósł setkami igiełek. Mróz ponacinał szyby i, przecież zbyt twardą skórę. Potem śni mi się jak wstaje z klęczek od świętego obrazu, siada przy oknie na tym samym krześle i czeka
Bogdan Zdanowicz Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Lepsze "doblaski", zwłaszcza "we wiadrze" ;) b
renifer rudolf Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Podoba mi się przez swoją zwyczajność i brak 124 dna. pozdrawiam
Gość Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Fajny ma pan styl. Wiersz wyważony, taki jaki powinien być. Kawałek dobrej współczesnej poezji. Brawo !
bona Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Mnie się podoba, do powrotów Pozdrawiam
olek opaliński Opublikowano 15 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 jak zdążę to mi sie uda::) pozdro
były__premier Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 proszę poprawić interpunkcję i to "we wiadro" ;) ładny wiersz.
Dotyk Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 ładny, trochę poczyścić interpunkcję. Bez pretensji, czysty, ciepły. Liryczny.
Oxyvia Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 Ładne, choć "we wiadro" psuje nastrój, bo rozśmiesza (to błąd, tak się nie mówi, gdyby ktoś nie wiedział). W moim odczuciu szkoda, że nie wiadomo, kogo peel wspomina. Wiadomo, że ten ktoś zimą wyszedł po wodę do studni i zamarzł, a potem śnił się peelowi, jak modli się do świętego obrazu i czeka przy oknie na - zapewne - kogoś, kto zabierze go do nieba. Czy to ktoś bliski dla peela? A może można inaczej interpretować ten wiersz?
olek opaliński Opublikowano 16 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 we wiadro zostaje - jak tu sie dodaje kursywe? pozdro:)
bona Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 ten znak dajesz na początku, przed kursywą a na końcu
bona Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 na końcu i to co w środku wychodzi kursywą:)
kazelot Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 mhm, czekam na coś dłuższego w takim razie :) - bo to to chyba tylko wprawki :) pozdr
olek opaliński Opublikowano 25 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 potwierdzam poprzednie. pozdro:)
olek opaliński Opublikowano 25 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 aha. wrzuce tu jesze troche moich gniotów, ale bedo niektóre krotsze:)
Rekomendowane odpowiedzi