egzegeta Opublikowano 11 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 wszystko dojrzało jak granatowe chmury do burzy odcięta droga powrotu spojrzenia już nie prym wiodą palce - przebiegły bluszcz polny uciekła cisza obojętność zaborcza wilgotność mglista gęsta jak krople chłodnej rosy rozpaleni już smutni czekamy wtuleni aż wygasną czary niech ktoś zawróci czas cienki włos zamieni w czuprynę chcę widzieć przez zamknięte powieki jak chłopak tuli szczęście zaklęte w dziewczynie
zak stanisława Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 niech ktoś zawróci czas cienki włos zamieni w czuprynę chcę widzieć przez zamknięte powieki jak chłopak tuli szczęście zaklęte w dziewczynie * cudowności rozmyłeś mi oczy panie Wiktorze pozdr /ES
egzegeta Opublikowano 11 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 czy aż tak Pani Stanisławo ? mniło mi - podkreślam - mniło mi:) Pozdrowienia
Marlett Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 ''jak chłopak tuli szczęście zaklęte w dziewczynie '' Egzegeto! pięknie i chyba bez poważniejszysz poprawek. Po dwóch czytaniach nie dopatrzyłam się niedociągnięć. PozdrawiaM.
Piotr_Jasiński Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 "czekamy wtuleni aż wygasną czary" To ładne i ostatnia strofa i całość fajnie się składa. Ale dla mnie to nie erotyk tylko Walentynka. Pozdrawiam
Beenie M Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Egzegeto, przeczytałam z przyjemnością i stwierdzam, że w tej tematyce poruszasz się jak ryba w wodzie - nie ma co zmieniać. Dla mnie, kobiety, to jednak subtelny erotyk, Piotrze, a tak na marginesie, cieszyłabym się niezmiernie z takiej Walentynki. pozdrawiam serdecznie
egzegeta Opublikowano 12 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jeśli tak sądzisz Marlett to chyba będę trwał w uśpieniu:) chociaż...? Dziękuję
egzegeta Opublikowano 12 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Piotrze, Ty chyba najbliżej jesteś prawdy twierdząc, że to nie erotyk. wszystko dojrzało -------> włosy do siwizny też jak granatowe chmury do burzy odcięta droga powrotu ----------> tak, bo do młodości powrotu nie ma spojrzenia już nie prym wiodą ------> spojrzenia zawsze są atrakcyjne, lecz ......... ? palce - przebiegły bluszcz polny uciekła cisza No i ostatnia strofa nie daje chyba złudzeń o co peelowi biega:) Pozdrawiam Pana Piotra i dziekuję za komentarz
egzegeta Opublikowano 12 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Beenie, Dzień Dziadka już dawno minął a Ty jeszcze go komplementujesz? Miło, że odczytujesz subtelny erotyk - to tak wyszło "po drodze" bo zamysł był raczej nieerotyczny. Erotyczny tytuł to tak dla podpuchy:)) Ale Tobie Beenie się nie dziwię - wiadomo co młodej głowie w głowie :) Pozdrawiam
kalina kowalska Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. masz coś prawdziwego w swoich wierszach, co mi sie każe zatrzymać tu italikiem przeróbki, a wyboldowane moje propozycje do wywalenia- za dużo wyjaśniają, dopowiadają, zamykają wyobraźnię bez nich wiersz byłby chyba lepszy pozdr
kalina kowalska Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 aha i tytuł koszmarny :D taki wszystkomówiący juz lepiej bez tytułu:) pozdry
egzegeta Opublikowano 14 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kalino jestem Ci niezmiernie wdzięczny za te uwagi. Teraz może od końca - tytuł prawdopodobnie będzie Tęsknota też wszystko mówiący, ale jeszcze pomyślę, bo ten Erotyk :( to pozostałość z pierwszej, a właściwie zerowej postaci tego tworu:) Odnośnie do proponowanych zmian przyjmuję je bez szemrania już kiedyś to zrobiłem i ...nie żałowałem. Piszesz - "bez nich wiersz byłby chyba lepszy" - bez wątpienia TAK Dziękuje Ci stokrotnie pozdrawiam
kalina kowalska Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Twoja uległość wobec moich propozycji jest rozczulająca:), nie powiem - buduje mnie, gdy ktoś przyznaje mi rację, ale jednocześnie rodzą się wątpliwości, czy aby czasem oboje błądzić nie zaczniemy:) nie masz za co dziękować, zwłaszcza niezmiernie:), doradzać Tobie to sama przyjemność to ja dziękuję za Twój cierpliwy odbiór moich "wymądrzeń" (ale zbuntuj się czasem i postaw na swoim, choćby dla zasady:) pozdrawiam PS tytuł: "Aż wygasną czary" - bardzo mi się ten wers podoba i nie wahałabym się go "wytytuować" :)
egzegeta Opublikowano 15 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 "Twoja uległość wobec moich propozycji jest rozczulająca" - no teraz to czuję się wyjątkowo nieszczególnie:) ale Kalino uległość wynika z wielkiej przestrzeni między nami -Twoje wiersze są mi dobrze znane. Piszesz - " zbuntuj się ... choćby dla zasady". Myślę, że gdy "dojrzeję" nieco powyżej pięt - nie omieszkam:) Jeszcze raz bardzo dziekuję Aha, proponowany tytuł z wersa też jestem skłonny przygarnąć -bardzo kobiecy Pozdrawiam wyjątkowo
kalina kowalska Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 haha "dojrzeję" powyżej pięt - no, no, jeszcze kilka takich tekstów i się zapiszemy do kółka adoracyjnego, i nas na języki wezmą i powiedzą, że się zmówiliśmy:)) mówisz, że wers (co to go ewentualnie na tytuł)- bardzo kobiecy, pamiętaj ze sam go napisałeś:))) pozdr
egzegeta Opublikowano 16 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 Do Pani Kaliny niniejszym śpieszę powiadomić że ostatnia wersja przedmiotowej twórczości brzmi następująco: Aż wygasną czary wszystko dojrzało jak granatowe chmury odcięta droga powrotu palce przebiegły przez bluszcz polny w zawstydzonej ciszy obojętność zaborcza wilgotność nienasycona rozpaleni już smutni czekamy wtuleni aż wygasną czary niech ktoś zawróci czas cienki włos zamieni w czuprynę przez zamknięte powieki znów chłopak tuli szczęście zaklęte w dziewczynie Jednocześnie pragnę podkreślić że przedstawiona wersja jest ostateczna i jakiekolwiek próby ingerencji będą niemile widziane:) Serdecznie pozdrawiając pozostaję z poważaniem /podpis nieczytelny/
kalina kowalska Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 no to ja k niemile widziane to milknę:)) pozdrawiam i morze proszę pozdrowić ode mnie, bo mam daleko, a ckni mi się doń
egzegeta Opublikowano 16 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 Kalino bardzo przepraszam za powyższy post ten podpis to podrobiony:) pozdrowienia morzu przekazane jego wyraźny szum odwzajemnia jeszcze raz za pomoc BARDZO DZIĘKUJĘ
Rekomendowane odpowiedzi