Urszulanka Opublikowano 10 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Pan Szymochnik wielki chwat rąbał wiersze niczym kat, drwił sobie z rad taki z niego gad, aż tu nagle dostał w gnat! U.
Duilla Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Lecz już Nas nie niepokoi choć nikt tutaj się nie boi merytorycznej krytyki szkoda czasu na przytyki wszystko czas zagoi.
Ena Ane Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Czas zagoi rany, a my dalej pohulamy. Poprztykamy, zagaimy i się świetnie pobawimy. Bo w tym cała jest zabawa, kiedy słowa drżą jak lawa. Tu zapłoną, tam ukwaszą, ale są radością naszą. I gdy nieraz rym niegładki, trzeszczy, buczy i ma wpadki. Przymruż z lekka oko prawe Każdy musi posiąść wprawę.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Taka rola limeryków drwić z głupoty i kacyków, kąsać słowem, bawić rymem a jak trzeba puszczać z dymem i nie lękać się krytyków.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Ja do szkoły już nie wrócę, nic się więcej nie nauczę ponad to co już liznąłem, trudno mogę być matołem ale ORG-a nie porzucę. wersja II A z dziennika polityka brudem spływa jak oliwa i wnet znika. wersja III Pan Szymochnik proszę Pani nieraz i głupoty chrzani proponuję więc czasami poobrzucać go jajkami gdy napisze coś do bani.
zak stanisława Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 z czystego wyrachowania lubi drażnić się z niczego kij w mrowisko to dla niego gratka,taka swoista mania
HAYQ Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 By wsadzić kijek w mrowisko Niekiedy trzeba odwagi, gdy autor chce na zjawisko zwrócić też innych uwagi. W przypadku rzeczonej "Pani" jedynym zjawiskiem niestety jest Ona sama!... nas - drani... ma gdzieś (i tu... epitety). A szkoda, bo gdzieś tam w głębi kiełkuje coś i pobrzmiewa. Czasem, by stanąć na nogi... choć chęci trza, by zejść z dzrzewa.
Duilla Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może tylko je cytuje? a nie sobie przypisuje jeśli jednak je przywłaszcza niechaj szczeźnie jego paszcza.
Duilla Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Tutaj prawdę Pani prawi dość nieładnie on się bawi.
zak stanisława Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 By wsadzić kijek w mrowisko Niekiedy trzeba odwagi, gdy autor chce na zjawisko zwrócić też innych uwagi. W przypadku rzeczonej "Pani" jedynym zjawiskiem niestety jest Ona sama!... nas - drani... ma gdzieś (i tu... epitety). A szkoda, bo gdzieś tam w głębi kiełkuje coś i pobrzmiewa. Czasem, by stanąć na nogi... choć chęci trza, by zejść z dzrzewa. coś mi się zdaje, że pan HAYQ do mnie kraje pióro cięte, język ostry jakbym wlazła między osty. (tu łezka kap, kap) kij w mrowisko, czy to dziwne zjawisko? ja nie ganię tego, miły panie, kolego (drzewa tego już nie pamiętam.....- he he - złośliwcze!)
HAYQ Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Wiem dobrze Stasiu, że żartujesz i, że ten wierszyk dobrze czujesz. Oraz, że to do innej Pani, (która to Panem... jest naprawdę) zaś co do Ciebie... ? Ani, ani... (i dobrze wiesz, że mówię prawdę) Kijem w mrowisku "namieszałem", bo do Twej myśli nawiązałem, i nie żartuj ze mnie - o, strofów Bogini lepiej ogień ześlij ... bom przemarzł w jaskini. :)))
BlaCha Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pan Szymochnik cicha woda w której płynie tępa kłoda. Kłoda czasem się wynurzy, ludzi wkoło trochę wkurzy mimo iż ładna pogoda.
Lilianna Szymochnik Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 "Jeśli nie umiesz żyć dla Boga to naucz się żyć dla człowieka" "Nie patrz na to co widzialne ale na to,co niewidzialne, bowiem to,co widzialne jest doczesne, a to,co niewidzialne jest wieczne"
BlaCha Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Jeśli zamiast się bawić wolisz radość plugawić, miast żonglować słowami rzucasz cudzysłowami, nie dbasz o takt i rymy jeno szukasz zadymy, proponuję z rozsądku idź Pan precz z tego wątku.
Lilianna Szymochnik Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 "Nie ma wojny,bez pokoju nie ma przebaczenia,bez gniewu"
Duilla Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Nie ma przebaczenia bez skruchy gdy ktoś na prośby innych głuchy.
HAYQ Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Doczesność, jest jak spichlerz wiary w jutro lepsze. Tylko, że Pycha - jest wiary zaprzeczeniem. Zrozumienia szukasz, Pokorę jednak depczesz Wzywasz Boga - a pierwszy rzucasz kamieniem. Twoje przesłanie Lili jest w części nietrafione,Wieczność, bywa przekleństewm, a nie tylko chwałą. Ważne, że jesteś pewien, co Tobie przeznaczone. Świat przecież bez Ciebie, jest zerem i zakałą.
Lilianna Szymochnik Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 "Doskonałość i nieskończoność są nam równie niedostępne" Poklask jest dobry tylko,na chwilę a później pozostaje tylko cisza"
BlaCha Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Tak moi drodzy wzrok was nie myli też żeście dobrze trzy " " " wyliczyli.
zak stanisława Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oj, mój HAYQ miły należą mi się kije bom pomyślała nieboga że o mnie ta strofa sroga, com kiedyś chłopów na drzewo zesłała alem banany nie ja prostowała.....
Rekomendowane odpowiedzi