Messalin_Nagietka Opublikowano 2 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 nuż, od Zielonej, gdzie Nowe Żmijewo, miała Bohenka zwyczaj pleść trzy po trzy, acz, kiedyś język stanął jej jak drzewo gdyć po ratunek było ciąć, najprostszy ze wszystkich wygód dla świata i onej, boć zakręcała, dyć – kółko golone, nuż, od Zielonej, gdzie Nowe Żmijewo, jęzor Bohenki uczyniony z drewna trzeszczał co jeszcze nad ospałą glebą, gdyć zesztywniała w nim możność i pewna Bohna swojego, czekała w koronie, boć oprócz gęby włosy ogolone, nuż, od Zielonej, gdzie Nowe Żmijewo, wszystkoć wróciło nawet Bohny mowa, gdyć sykiem język nowy odrósł, drzewom byłoć śród słońca przed Bohną się chować, nuż, takie życie jak i rozum czyji, dyć i trzy po trzy dla Bohny i Żmiji. ---------------------------------------------------- Nowe Żmijewo – wieś w pow. przasnyskim, w okolicy drogi Zielona – Krasne (wieś rodowa Krasińskich – tych od Zygmunta).
Stefan_Rewiński Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Przyznaję Ci Przasnobla, takie ładne rzeczy wypisujesz, pozdrawiam, Stefan.
Lena Achmatowicz Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 barwnie. fajna pointa; "takie życie jak i rozum czyji" - okej:) pozdrawiam Lenka
Messalin_Nagietka Opublikowano 2 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hi - jakbym tak wszystko wypisał, to i musiałbym się wynieść w Las Księżnej, bo by mi ręce i nogi powyrywali, hi, miast tego Przasnobla, hi, ale jest tu takać nagroda, wiadomo dla kogo i od kogo - Przaśnikiem zwana, hi, dzięki Stefanie za miły koment z ukłonikiem i pozdrówką MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 2 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Lena - jajć - użyłaś dawnego - "pointa" a nie "puenta" dzięki, aż poczułem bluesa, z ukłonikiem i pozdrówką MN
Stefan_Rewiński Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Pisz M.N. Nobli Ci u nas.... W Lesie Księznej dla Poetów przestrzeni, że hej. A czytać jest co, pozdrawiam, Stefan.
Jimmy_Jordan Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Ech te boginki przasnyskie, teraz żmija, co będzie jutro? Takie do przyjęcia, ale muszę poinformować, że będąc na twoim miejscu np. w obliczu wyboru utworów do tomiku nie wybrałbym tego. pozdrawiam jimmy
Messalin_Nagietka Opublikowano 3 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jakby co - dzięki bardzo z ukłonikiem i pozdrówką MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 3 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ok - miło mi - cóż - nie powiedziałeś czy na dobre czy na złe z ukłonikiem i pozdrówką MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 3 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zatrwożyłeś mnie, a czemu do tomiku nie? z ukłonikiem i pozdrówką MN
Jimmy_Jordan Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zatrwożyłeś mnie, a czemu do tomiku nie? z ukłonikiem i pozdrówką MN Nie no, po prostu jakoś ten mi nie przypadł akurat... Pisałeś lepsze historie. pozdr
M._Krzywak Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Messa - piątka jak nic - a może kiedyś jakiś nowy temat? Dla próby? Pozdrawiam.
Messalin_Nagietka Opublikowano 3 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ok - daj pomysł - spróbuję zacz, nie wiem czy poradzę z ukłonikiem i pozdrówką MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 3 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zatrwożyłeś mnie, a czemu do tomiku nie? z ukłonikiem i pozdrówką MN Nie no, po prostu jakoś ten mi nie przypadł akurat... Pisałeś lepsze historie. pozdr ok - rozumiem nie wszystko musi z ukłonikiem i pozdrówką MN
Piotr_Jasiński Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Jak zwykle miłe strofy. Pozdrawiam
Messalin_Nagietka Opublikowano 3 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no troszkę żmijowate ale proszę, hi, dzięki za koment z ukłonikiem i pozdrówką MN
Korczak Krzysztof Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Nuz od Zmijewa dycko od Zielonej w lesie polana jak kolko golone tamze Bohenka zrywala kwiatuszki spodnica lekciutko zakrywala nuzki Kiedys Jasieniek tamze sie zaplatal i przy tych nuzkach uwijal sie ,krzatal i co tu pisac zdrowa to chlopina jakoz i panna nielicha dziewczyna tak sie zakrecil,ze Bohenka jela popuszczac spodnicy po kilku niedzielach Pozdrawiam
Messalin_Nagietka Opublikowano 4 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a pod spódnicą przeróżne falbany brzmiały na wietrze jak jakie organy tak że Janicek o dziouce zapomniał gdyć mu wraz jeden organ tak zogromniał że nijak było do reszty zgłębić gdzież jego - zaczął falbany strzępić z ukłobnikiem i pozdrówką MN
Oxyvia Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 No i znowu dobre, i znowu oryginalne. :-)
Rekomendowane odpowiedzi