Konrad_Redus_Olszewski Opublikowano 25 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Pełno nas Zupełnie jak w Nowym Orleanie Trąbki rozdmuchane rozdętymi wargami Opowiadają o starej Afryce Ty wiesz, że to nostalgia Ja czuję, że to jazz Ballady budzą ślimaczka Środkowego ucha Pełno nas Zupełnie jak w Nowym Orleanie Kontrabasy szarpane pulchnymi palcami Opowiadają o starej Afryce Ty wiesz, że to skarga Ja czuję, że to swing Tło aż przyspiesza tętno Rozwijających się synaps Pełno nas Zupełnie jak w Nowym Orleanie Pianina pieszczone dłońmi porwanych Opowiadają o starej Afryce Ty wiesz, że to ludzie Ja czuję, że to ragtime Rytm podnosi młoteczek Przykuty łańcuchami
Messalin_Nagietka Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 chyba to pieśń pieśni a gdzie katherina? mimo wszystko widać, że nie z początkującym mamy do czynienia czuć w wierszu blues'a ups ragtima http://www.poezja.org/debiuty/viewtopic.php?id=14247 z ukłonikiem i pozdrówką MN
Oxyvia Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Przepadam za "muzycznymi" wierszami! A jeszcze blues, ragtime!... Świetnie napisane! Proste, rytmiczne, śpiewne, z niedokładnym refrenem. Czy Ty przypadkiem nie byłeś dzisiaj na koncercie jazzowym na Ursynowie? Pozdrawiam.
Beenie M Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Czytając, aż się czuje muzyczną atmosferę tego miejsca. Powtórzenia zabrzmiały jak zwrotki nastrojowej bluesowej ballady. Miło było przeczytać. pozdrawiam serdecznie
Jimmy_Jordan Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 I'm going to New Orlean Yes I'm going to New Orlean... Ktoś niedawno napisał tu wiersz o Nowym Yorku, nie podobał mi się. Ten brzmi jak piosenka nakręca coś w mózgu, coś miłego. Ktoś może ma koncert Dave Matthews Band z New Orlean Jazz Festival z tego roku?... pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi