czartak Opublikowano 23 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 gdzieś w powietrzu słychać urwany krzyk ,,co to? na nieboskłonie tysięczny czerw wypełzł z lśniącej, czarnej norki by toczyć nieba padło!’’ i widać, jak tysięczna cienka żółta linia rośnie nam w oczach i buduje nasz most most, po którym dusze kładąc pierwszy kamień będą szły mdłym spacerkiem do nieba bram te żółte linie- boska pięciolinia z nutkami nadzianych nas i was grają nam na jestestwach ostatni koncert * uważaj! pani z prawej już prosi do tańca ten jegomość- czarny łachman chyba ma jej głos! samotny, mówisz- jesteś? popatrz cichą duszą bo to nic, że te linie zasłaniają świat czujesz zapach kosy nieba? pocisk toczy jego padło! * powrócimy ze świętym mlaskiem rozkładu by brudną gębą nabrać słodkiego piachu z boskich plaż i czołgać się będziemy brzuchami w wydmach krwawo wiercić dla nowych czerwi- ich pocisków żółty? brudny? szlak!
MARIUSZ RAKOSKI Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rasumując, nie jest źle (jest może bardzo dobrze, nie słuchaj się jednostkowych zdań). Pzdr
M._Krzywak Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 most, po którym dusze kładąc pierwszy kamień popatrz cichą duszą To dopiero wyobraźnia, hohohohohoho... Dobry żart. Pozdrawiam.
Dotyk Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 koszmarek. językowo, skladniowo. Co to za bezsensowne zbitki? - "wypełzł z lśniącej, czarnej norki by toczyć nieba padło!" - "bo to nic, że te linie zasłaniają świat czujesz zapach kosy nieba? pocisk toczy jego padło! - "te żółte linie- boska pięciolinia z nutkami nadzianych nas i was grają nam na jestestwach ostatni koncert" - "powrócimy ze świętym mlaskiem rozkładu by brudną gębą nabrać słodkiego piachu z boskich plaż i czołgać się będziemy brzuchami w wydmach krwawo wiercić dla nowych czerwi- ich pocisków żółty? brudny? szlak!" Niestety - bełkot moim skromnym zdaniem. Tekst absolutnie nie zasługuje na to, by zostać w tym dziale. Bardzo mi przykro
Oxyvia Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Niestety i mnie się nie podoba. Zresztą zrobiło mi się niedobrze i więcej do niego nie wrócę. Obrzydlistwo. Czy świat naprawdę kojarzy Ci się tylko ze śmiercią, robalami, padłem? Bueee!...
czartak Opublikowano 24 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Taka konwencja, mili państwo. A zapędy turpistyczne zdominowały mój tok myślenia poetyckiego, nie zaprzeczam. Ale czy to źle- popatrzeć na świat, wojnę z trochę innej, niż ta kretyńsko-patetyczna- strony? @Dotyk- dzięki za komentarz. Doprecyzuj, tylko, proszę- co konkretnie, prócz zacytowanych fragmentów, należy w nim zmienić. A dlaczego niby nie chcesz dać mi szansy? Czy masz jakiś święty monopol na krytykę? A ,,lśniąca czarna norka''? Pomyśl o karabinowych lufach. Tak samo o reszcie- wojna. Proszę o trochę bardziej dogłębnej analizy i dłuższego pomyślunku, nim mnie skreślisz. @pan Rakowski- dziękuję, postaram się popracować.
Dotyk Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 gdzie napisałam, ze Cię skreślam? w którym miejscu. Wyraziłam swoją opinię wyłącznie o tekście. Na nic nie mam monopolu, nikt nie ma. To, co napisałam, to wyłącznie - moja opinia, do ktorej mam prawo. Jeśli pytasz o poprawki - to znowu - moim zdaniem - tekst nie do uratowania. Nie ma się po prostu o co zahaczyć. Bardzo mi przykro
Jimmy_Jordan Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Nie wciągnął mnie jak inne. Dużo powtórzeń, czasem wyglądają jak gdyby wynikały z jakichś pomyłek autora. Co do interpretacji to myślę, że idzie o wycieczkę jako drogę do nieba - banał! Bardzo chciałbym powiedzieć coś dobrego bo kilka dobrych fragmentów było i gdyby tak zrobić remake tego utworu z pewnością byłoby lepiej... pozdrawiam Jimmy
vacker_flickan Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wybacz, ale turpizm jest nachalny, oparty o silnie nacechowane słowa jest zarazem też patetyczny gdzie tu jest myślenie poetyckie? co to znaczy? i gdzie to "inne" podejście? wiesz ile takich tworów zamieszczono na tym portalu? lśniąca czarna norka to mi się z cipką kojarzy temu tekstowi nie można dać szansy, on sam sobie jej nie daje, sposób opisu, środki, dobór języka świadczy o braku oczytania i wrażliwości literackiej u autora, niezależnie od krytyki sam przeanalizuj swój tekst i w końcu dojdziesz, że jest oparty na szpaltowych skrótach myślowych, nie ma w nim nic nowatorskiego, żebyś chociaż formą coś namieszał, ale ten wiersz nie ma spójnej formy przykro mi
czartak Opublikowano 1 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 "lśniąca czarna norka to mi się z cipką kojarzy temu tekstowi nie można dać szansy, on sam sobie jej nie daje, sposób opisu, środki, dobór języka świadczy o braku oczytania i wrażliwości literackiej u autora, niezależnie od krytyki sam przeanalizuj swój tekst i w końcu dojdziesz, że jest oparty na szpaltowych skrótach myślowych, nie ma w nim nic nowatorskiego, żebyś chociaż formą coś namieszał, ale ten wiersz nie ma spójnej formy przykro mi" Jeżeli już mnie obrażasz, zwracaj się do mnie w drugiej osobie, bo to tak, jakbyś obrzucał mnie ekskrementami z dachu wieżowca, miły panie. Tak samo, jak nie oceniam waszego poziomu na podstawie li tylko paru wypowiedzi, tak samo śmiem tego oczekiwać i od Was, drodzy forumowicze. To JA prosiłbym o chwilę dogłębniejszej analizy wiersza; jeżeli zaś nie potraficie skojarzyć ze sobą paru odnoszących się tak do mitologii, jak i naszej pseudomonoteistycznej religii symboli, szczerze współczuję. Bo jedyne, co ci się na razie kojarzy- to cipka właśnie. Brawo, gratuluję błyskotliwego porównania, geniusz sentencji mnie powalił moim niewykształconym ryjem wprost w cierpiącą od mych paluchów klawiaturę. Poza tym: wytłumacz mi, vackerze flickanie mój ty nieoceniony, JAK TURPIZM MOŻE BYĆ PATETYCZNY? I niepotrzebnie Tobie, i Wam jest przykro. Wydaje się wam teraz po prostu, że się przypadkowo zderzyliście z krzykliwym kretynem.
Rekomendowane odpowiedzi