Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Króciutko, bo mi szkoda dnia przed ekranem. Autor jest targany emocjami, które warto uporządkować. Czuje się wyobcowany nawet  z języka i przeżywa romantyczną izolację niosąc Weltschmerz. O podmianie znaczeń w celu stworzenia współczesnej nowomowy , traktuje książka M. Peeters „ Globalizacja zachodniej rewolucji kulturowej” , polecam. Prawda o człowieku będzie się kształtowała w jego wyborach, nie ma żelaza bez hartowania, to jak wychodzimy z trudności, najpewniej zaświadczy o prawdziwości człowieczeństwa.  Zamiast poszukiwać irracjonalnych namiastek sensu, może warto sięgnąć po książki biograficzne wybitnych jednostek, które się chlubnie zapisały w historii i którym nieobce były wielkie dylematy moralne? pozdr.  
    • @Roma Był taki kiedyś ważny film pt. 21 gramów, czy Twój wiersz nawiązuje do niego? Przyznam, że już nie pamiętam tego filmu poza tym że był mega dobry.
    • @[email protected] Rozumiem, jednakowoż lubię pisać w ten sposób. @Leszczym Dziękuję.
    • @Naram-sin To bardzo duże zagadnienie czy AI to szansa czy niebezpieczeństwo. Czy coś co nam doda, czy ujmie in generali. Mnóstwo osób się nad tym zastanawia. I to wielcy myśliciele tego świata...
    • @andrew To jest ogromne zagadnienie również naukowe, czy AI to coś w rodzaju szansy, czy jednak rodzaj czegoś co jest zagrożeniem i wielkim niebezpieczeństwem. Czymś co nas pogrąży. I serio tego nie wiem, nie mi to rozstrzygać w ogóle, ale to duże jest pytanie. Na całym świecie je sobie zdaje się zadają.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...