Marlett Opublikowano 12 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 głupek nosi skrzydła w rękawach oczyszczone na wszelki wypadek bezpiecznie zapala kadzidło zdarzy się że zaśnie ogień wymyka i mąci z blaskiem anioła krzyk nie pomoże ciepło z oddechem miesza wołania gasną popieleją skrzydła wiatr uniesie
zak stanisława Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 doczekał się? wiersz P a anioł pochwał? chyba już nie zasypia? pozdr ES
Piotr_Jasiński Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Co tu dużo pisać ciekawy wiersz. I jak większość Twoich utworów zmusza do kilkakrotnego przeczytania. To plus - można powysilać szare komórki nad interpretacją. Pozdrawiam Piotr
M._Krzywak Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Kurcze, szkoda. Szkoda, Bo czytając 1 strofe po tytule, już miałem uśmiech na buzi (mozna było go porównac z cieciem przecież) a potem ten "anioł". Grrr. Zdecydowanie w miejsce tego "anioła" wstawic coś innego - koniecznie. Wrócę jeszcze - zobacze, co będzie postanowione :)
adam sosna Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 w miejsce anioła? podstawić diabła! :):):)
Marlett Opublikowano 12 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ADASIuuuu! aniołku:))))))))))
Marlett Opublikowano 12 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Michał,wiersz powstał w okresie przedświątecznym, kiedy wiele pisano o pięknych i dobrych aniołach. Ja chciałam pokazać anioła trochę inaczej, trochę ciecia mało odpowiedzialnego.Zresztą tytul nie jest jednoznaczny. Można wyciąć anioła, albo dodać ciecia - ale to będzie zbyt oczywiste.
M._Krzywak Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Michał,wiersz powstał w okresie przedświątecznym, kiedy wiele pisano o pięknych i dobrych aniołach. Ja chciałam pokazać anioła trochę inaczej, trochę ciecia mało odpowiedzialnego.Zresztą tytul nie jest jednoznaczny. Można wyciąć anioła, albo dodać ciecia - ale to będzie zbyt oczywiste. Nie nie - żadnego ciecia nie wpisywac, nie o to mi chodziło. Zrobic tak, jak w tytule - "... stróż" - każdy się domyśli, o co chodzi, a nikt nie zarzuci, że znowu o "aniele" - bo jak? Czyli usuwając "anioła" są dwa wyjścia - czytelnik kapnie się, że o aniele, i wpisze, że znowu o "aniele", ale wtedy mu odpiszesz - "cymbale, a gdzie tutaj tutaj masz anioła?", a drugie, że wpisze, że dobre, a wtedy "dziękuje i pozdrawiam" :) Już późno...
Marlett Opublikowano 12 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Ryzykuję,zobaczymy:) Aaaa! i thanks:)
Marlett Opublikowano 12 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak go nie nakryją to może jakaś nagroda z nowym rokiem:)))
Marlett Opublikowano 12 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Piotrze,miło,że odwiedzasz. PozdrawiaM.
Waldemar Talar Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Witam i pozdrawiam ,wiersz ciekawy więc należy się plus. A jeżeli chodzi o tego :stróza: to M .Krzywak miał racje. Waldemar
adam sosna Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 źle! bo mnie rogi rosną :):):):):):)
Marlett Opublikowano 13 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Talarku,dziękuję za zerknięcie do mnie. PozdrawiaM.
Ewa_Kos Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Przyzwyczaiłam sie do "zaskoczków'' u Ciebie i nie wyobrażam sobie byś czegoś nie "schowała".Podoba mi się ten niby - anioł.Czemu Adaś mówi, ze to diabeł? :))) Pozdrawiam serdecznie:)) EK
Marlett Opublikowano 13 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. U mnie nie ma diabła,to Adasiowi rosnę rogi i kusi mojego aniołka:)))) Dzięki za koment.PozdrawiaM.
Niewierny Tomasz Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 Bywało lepiej Marlett dla mnie to wiersz bez wyrazu ani zły ani dobry coś tam chce powiedzieć ale niewiadomo co przynajmniej ja tego nie widzę Pozdrawiam
Marlett Opublikowano 15 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Niewierny, nie lubisz o janiołach? PozdrawiaM.
Marlett Opublikowano 26 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Zdzisław_Chciwiec Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2015 ta...to widzę taki stróż głupek vel barejowski cieciu cwaniak = "anioł struś" z doopą w chmurach, a głową w piasku, lub piaskiem posypaną - przysypaną ;))
Rekomendowane odpowiedzi