Regina Misztela Opublikowano 7 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Dzień piąty Od dzisiaj ta ulica stanie się naszą pieczęcią, pod którą rośnie nowe życie. To tutaj o północy zamarłam ze strachu, że to już ostatni raz odczuwam lęk. Przecież jeszcze nie odmówiłam kilku mężczyznom spędzenia ze sobą życia. Przecież miałam się ścigać, kto pierwszy pozbędzie się nerwicy i miłości. A teraz patrz na ten bruk jak pulsuje pod nim napięcie mięśni, jak krew miasta wpływa do ścieków. To już piąty dzień naszej misji, a drzewa wciąż martwe i świat nie czeka na mój pochówek. A przecież mówiłeś, że może stać się rzecz straszna : nie będę miała gdzie wrócić. Ludzie zapomną o swoich imionach, dzieciach i małżonkach, kałuże zostaną, błotnista aleja zamiast plant i nawet tam nie zamieszkam. W cichym archipelagu rynku i starych pamiątek. A przecież nigdy nie chciałam tobie wierzyć, tak piękne kobiety nie mogą umierać, co najwyżej być niewidzialną ikoną. Więc może poczekamy na decyzje, która już dawno zapadła, na banicję, której nie przyjmę
Krzysztof Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 To raczej nie jest wierszem. Liryczne rozmyślania? Nie wiem. Pozdrawiam :)
wesoły grabarz Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 po co tyle tej interpunkcji a na końcu kropki brak polskich fontów brakuje także może waro przed wklejeniem do worda wstawić? i ten dwukropek, fuj sam lęk z powodu uświadomienia sobie że to może być ostatni raz kiedy odczuwa się "ten" lęk jest dobre reszta już nie
Dorma Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 stanowczo zbyt opisowy i zbyt przegadany. Dla mnie za mało poezji w tym wierszu. Zgadzam sie tez z poprzednikiem
Messalin_Nagietka Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 bez podziału nie da się czytać ejć, za siebie mówię z ukłonikiem i pozdrówką MN
żygająca panna młoda Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Komentarz został usunięty
Stefan_Rewiński Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Ciekawy, fajnie się czyta.
Rekomendowane odpowiedzi