M._Krzywak Opublikowano 7 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 wybacz zaropiałą zimę zdechłego ptaka na parapecie nie ja sprawiłem że deszcz zmywa makijaż twarz i całą resztę nigdy nie miałem zamiaru cię karać to tylko ta fatalna pogoda ten szary bożek łapie za krocze a konto puste jak realizacja kiedy bije to tylko po to żeby zapomnieć zapomnieć o tym dlaczego bije
Marlett Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Dobrze,że pogoda zmieniła się na ''fatalną'', To nic ,że bankrut,ale notowania wysokie....:))) PozdrawiaM.
Jimmy_Jordan Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. M stary, sam widzisz na co lecą dziewczynki w dzisiejszych czasach (bez obrazy Marlett jeszcze Cię nie znam). Miłość to pestka, należy czym prędzej wypluć lub połknąć. Co do samego wiersza to miewałeś lepsze, choć i temu nie odmówię pomysłu. pozdrawiam
M._Krzywak Opublikowano 7 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. M stary, sam widzisz na co lecą dziewczynki w dzisiejszych czasach (bez obrazy Marlett jeszcze Cię nie znam). Miłość to pestka, należy czym prędzej wypluć lub połknąć. Co do samego wiersza to miewałeś lepsze, choć i temu nie odmówię pomysłu. pozdrawiam Nie dziewczynki, a szanowne panie, które w dodatku nie lecą - bo jeżeli uznajesz po takim wpisie wpisie, że to "lecenie", to wstyd przyznac - lecą na mnie chłopcy też (brrrr...) - vide warsztat. Oczywiście piszę z przymrużeniem oka, rękawicy nie rzucam, a za wierchoła dzięki. Pozdrawiam.
Marlett Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. M stary, sam widzisz na co lecą dziewczynki w dzisiejszych czasach (bez obrazy Marlett jeszcze Cię nie znam). Miłość to pestka, należy czym prędzej wypluć lub połknąć. Co do samego wiersza to miewałeś lepsze, choć i temu nie odmówię pomysłu. pozdrawiam Jimmi,nie znasz mnie to nie wyrażaj opinii -możesz o ''dziewczynkach'' ,które znasz. Mój koment. nie dotyczy Autora.Cały czas o wierszu. koniec,the end,finito.
Oxyvia Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Oj, Jimmy, głupio wyskoczyłeś! Najlepiej byłoby szybko przeprosić... A co do wiersza - niezły. Znów o pewnej dewiacji, skrzywieniu emocjonalnym, coraz pospolitszym i coraz groźniejszym w naszym "świątobliwym" społeczeństwie. Bardzo mi się podoba ten "szary bożek", trzymający za ja... krocze. I ta cała pustka, łącznie z kontem, jako rzekoma przyczyna i "usprawiedliwienie" peela. Cienki Bolek i maczo wobec kobiet - taki model "mężczyzny" mnoży się teraz jak grzyby po deszczu. (Wiem, wiem, ze są i fajni faceci - na szczęście; nie jestem seksistką). Pozdrawiam. :-)
M._Krzywak Opublikowano 7 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Biorę interpretacje . Podobno emocje (i uczucia) związane są z motywacją ( emocja to z łac. "movere" - poruszac na zewnątrz.) Z emocji wynika też interpretacja sytuacji - czyli praktycznie podmiot ma "doła" Dzięki za wgląd (szczególnie, że "Marsz" potraktowałem niezbyt łagodnie) i do poczytania w przyszłości :) Pozdrawiam PS - idąc tropem odczytywania przez emocje jest tutaj pewien (dośc trywialny) kruczek - nie zmienia on oczywiście tej sytuacji lirycznej, ale tworzy nową... Ale ciiiii....
M._Krzywak Opublikowano 7 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I żeby nie pominąc - od razu dziękuje za wgląd. I pozdrawiam.
wesoły grabarz Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 no cóż Michale, ja tym razem na nie dla mnie wiersz bez ikry zdechły ptak na parapecie semantycznie w prawdzie w porządku ale jako obraz poetycki dziwnie wyczerpany już a ostatnie dwa wersy za bardzo do Małego Księcia (piją ;) ) czekam na lepsze pozdrawiam
M._Krzywak Opublikowano 8 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kamilu - wyrok przyjęty :) Pozdrawiam
Stefan_Rewiński Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Sprytnie zwalasz na pogodę i bożka, dołóż viagrę ( w następnym). Pozdrawiam, Stefan.
M._Krzywak Opublikowano 8 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ale to tanie rzeczy nie są... A zwalac przecież najprościej - no coś/kogoś. Dzięki i pozdrawiam.
Messalin_Nagietka Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 bankrut to jeszcze człowiek nie człowiek to już niebankrut ejć, czy coś w tym rodzaju, chyba nie pomerdałem, a zima swoje z ukłonikiem i pozdrówką MN
M._Krzywak Opublikowano 8 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bankrut to wtedy, jak ma, a nagle nie ma (oj, mógłbym coś o tym opowiedziec, ale po co?) A zima swoje, prawda... Dzięki za wizytę i pozdrawiam.
Messalin_Nagietka Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bankrut to wtedy, jak ma, a nagle nie ma (oj, mógłbym coś o tym opowiedziec, ale po co?) A zima swoje, prawda... Dzięki za wizytę i pozdrawiam. zacz, był kiedyś taki luty bjuty-skuty na wszech-buty a dziś runo na bankruty bang! i w ruty z ziem wyzuty zacz, dziś byłem nad stawiskiem pąki lazły z bazi pyskiem z ukłonikiem i pozdrówką MN
M._Krzywak Opublikowano 8 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bankrut to wtedy, jak ma, a nagle nie ma (oj, mógłbym coś o tym opowiedziec, ale po co?) A zima swoje, prawda... Dzięki za wizytę i pozdrawiam. zacz, był kiedyś taki luty bjuty-skuty na wszech-buty a dziś runo na bankruty bang! i w ruty z ziem wyzuty zacz, dziś byłem nad stawiskiem pąki lazły z bazi pyskiem z ukłonikiem i pozdrówką MN Już od wieków tak nas zwali "człek powolny" to Słowianin w hydronimii "mruk" jest jeszcze albo "sław" - co trzeba jeszcze kiedy Messa w laurach skuty przemknie mu przed nosem luty... :)
Jimmy_Jordan Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. M stary, sam widzisz na co lecą dziewczynki w dzisiejszych czasach (bez obrazy Marlett jeszcze Cię nie znam). Miłość to pestka, należy czym prędzej wypluć lub połknąć. Co do samego wiersza to miewałeś lepsze, choć i temu nie odmówię pomysłu. pozdrawiam Jimmi,nie znasz mnie to nie wyrażaj opinii -możesz o ''dziewczynkach'' ,które znasz. Mój koment. nie dotyczy Autora.Cały czas o wierszu. koniec,the end,finito. Fakt, nie powinienem. Przepraszam Marlett. pozdrawiam
Jacek_Suchowicz Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 kiedy masz kaca albo Ci gorzej to twarz odwracasz i mówisz "bożek" no ktoś jest winien to sprawa prosta szukaj przyczyny byś sam nie został pozdrawiam Jacek
M._Krzywak Opublikowano 8 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Jacku - w praprzyczynie tkwi przyczyna pijąc wina - głosisz wina może ojca, może matki inni twierdzą, ze prababki a ja myśle, tak się zdarza wina tkwi w "tak" sprzed ołtarza :)
Rekomendowane odpowiedzi