Jacek_Suchowicz Opublikowano 7 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. kiedy te stare szlaki dla mnie są piękne i zapewniam, że niewszystkie zadeptane do końca pozdrawiam Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 7 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 50 lat temu to Jacek S. zostałby postawiony w stan oskarżenia za zdradę ludowego państwa polskiego - rok 1957, no może byłaby odwilż, zależy czy poetów puszczali, czy nie, stąd też nie bronię, jeno histori trza było się dukać a nie sypać fifties z ukłonikiem i pozdrówką MN ps. ktoś kiedyś napisał, że poetą się jest jak się dotrwa do piędziesiątki pisząc a gdybym chciał wyjechać musiałbym iść na współpracę z władzą ludową i dziś by mnie opluto pozdrawiam Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 7 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiesz mam ze dwadzieścia końcówek w rękawie i żadne mi nie pasuje. Pasuje mi takie, co wydłuża wers o kilka sylab kulminując uczucie ale zaraz usłyszę o zgrztaniu rytmu. pozdrawiam Jacek
kyo Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. kiedy te stare szlaki dla mnie są piękne i zapewniam, że niewszystkie zadeptane do końca pozdrawiam Jacek możliwe;) ja tak nie umiem pisać, choć jedną "wojnę" przeżyłem ;) pozdrawiam
Jacek_Suchowicz Opublikowano 7 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cały urok tego forum to jest to, że każdy pisze inaczej. pozdrawiam Jacek
Nata_Kruk Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Dobrze, że 50 lat temu nie istaniałam..:)).. i cieszy bardzo, że teraz ktoś jeszcze pisze takie wiersze. Podoba mi się, ot co. Pozdrawiam.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 7 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło, że Ci się podoba, ale dlaczego "to co". Pozdrawiam Jacek
Nata_Kruk Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Jacku, to moje przewrotne czasami pisanie... miało być.. ot co.. sorry.
Piast Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Całkiem plusuję w przypadku tego wiersza za niecodzienne wniknięcie w "obcą" skórę i za formę. Nie rozumiem jednak, co do rzeczy ma przeżycie jednej, czy dwóch wojen - umiejętność pisania jest najpierw wrodzona, a dopiero potem wyuczona, by tą wrodzoną doskonalić... Pozdrawiam, trzymaj formę Piast
Jacek_Suchowicz Opublikowano 8 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za wizytę i podziwiam Twoją wnikliwość. Umiejętność pisania może być równie dobrze związana "z przebudową ulicy Karolkowej". :)) Pozdrawiam Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 12 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za zajrzenie. Wuszko rozbrajasz mnie stwierdzeniem "lekko figlarne". Głeboko w srcach tych mam siedzi ta niepewność - czy wróci? pozdrawiam Jacek
Rekomendowane odpowiedzi