Stefan_Rewiński Opublikowano 4 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 kiedy wyjrzę przez trzecie oko nie będzie ani świecy tylko światło dusza w zatłoczonym tunelu zadziwi dwuokich filozofów odkryję jeden duch na atlantydzie a z lotu patrzeć będą tylko ptaki zapisana w ciele pamięć przywróci świadomość zobaczę wtedy kim jestem i odlecę
Jacek_Suchowicz Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Stefan wiersz dobry i mimo ponurego tematu jest w nim jakaś przewrotność a nawet figlarność. Przypomina się stara anegdota: pamiętaj jeśli się obudzisz i nic Ci nie dolega to.........jesteś po drugiej stronie. Spoglądanie na siebie własnymi oczami nie daje pełnego obrazu Jedyne co mi przeszkadza to tytuł "przez konarejon" - spłaszcza cały wiersz ale to moje zdanie Pozdrawiam Jacek
Ewa_Kos Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Poza tym,że rozumiem myśl tu zgrabnie ujętą, to zasugerowałam się wypowiedzią dr oyey i pomyślałam co by do ostatniego jednowyrazowego wersu dodać sławne już ''w siną dal''(?) Pozdrawiam serdecznie:))) EK
Bogdan Zdanowicz Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Inżynierze, czy to chodzi o "rejon kona"? ;) ogólnie - rozumiem szczegółowo: - dusza - duch (zresztą ten duch w dziwnym przypadku; zabaczę jednego ducha?) - "przywróci świadomość" (po: pamięci - w poprzedniej linijce) to diagnoza medyczna? obraz by się przydał jako zamiennik Skoro oyey pochwalił, nie wypada ganić. Weny w Nowym ;) b
Bogdan Zdanowicz Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. proszę mnie nie wrzucać do jednego kotła z układem sorki, Arcy-doktorze... kiedy ingres? ;)
Oxyvia Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Ale ludzie po powrocie z tunelu śmierci klinicznej jeszcze mniej wiedzą o tym, kim są, niż wiedzieli przedtem... Zaczynają żyć w całkowitym chaosie. Na ogół. A cóż dopiero po bezpowrotnym przejściu na stronę Atlantydy?... :-( Bardzo dobry i ciekawy wiersz.
Stefan_Rewiński Opublikowano 5 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Jacku za łase słówka. Ten konarejon to grecka nazwa szyszynki-naszego trzeciego "oka", co gdzieś tam siedzi w środku głowy. Podobno utraciliśmy umiejętność "patrzenia" przez nie w czasie zagłady Atlantydy, a teraz powoli odzyskujemy tę cechę. Pozdrawiam, Stefan.
Stefan_Rewiński Opublikowano 5 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Drogi wyznawco poglądu, dzięki za niezwykły umiar. Ostatnia linijka ma oddawać niedoskonałość mojej szyszynki, co ma wymiar ziarna grochu, a przed Atlantydą była jak piłka pinpongowa-wtedy napisałbym pewnie więcej. Napisz podanie o przynależność do układu (znaczki skarbowe już nie obowiązują). Pozdrawiam. Stefan.
Stefan_Rewiński Opublikowano 5 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Drogi Bogdanie, dzięki, jak na nowicjusza nieżle sobie radzisz z czytaniem. Spójrz też na świat przez szyszynkę. Dosiego. Stefan.
Stefan_Rewiński Opublikowano 5 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Poza tym,że rozumiem myśl tu zgrabnie ujętą, to zasugerowałam się wypowiedzią dr oyey i pomyślałam co by do ostatniego jednowyrazowego wersu dodać sławne już ''w siną dal''(?) Pozdrawiam serdecznie:))) EK Pozdrawiam Ewo, dzięki, sina dal występuje w kazdym moim tekście.
Stefan_Rewiński Opublikowano 5 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Oxyvio, prawda, jestem w stanie chaosu. Pozdrawiam, Stefan.
Marlett Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 ''zobaczę wtedy kim jestem i odlecę '' A jeśli nabierzesz chęci na powrót,jak to zrobisz. PozdrawiaM:)))
Stefan_Rewiński Opublikowano 5 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W locie łatwo zmieniać kierunek, ahoj, Stefan.
Lady_Supay Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Hej, Stefciu! Wszystkiego najlepszego w Nowym! A ten wiersz w innym stylu. I nawet mi się podoba, tylko (powtórzę za Bogdanem) - zobaczę jeden duch na atlantydzie - jeden duch, czy jednego ducha? A może to ma być tak:zobaczę. jeden duch na atlantydzie - ale wtedy kolejny wers mi nie trybi. Może muszę zmienić trybiki? ;) I jeszcze ew. zamiast zobaczę kim jestem - dowiem się kim jestem? Słoneczka wiele!
Stefan_Rewiński Opublikowano 5 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wow, Ewa, jak miło. Z tym duchem mam problem; nie chodzi tu o jednego ducha konkretnego, tylko o duch, jako o przestrzeń stwórczą (tylko duch). Jedno "zobaczę" zmieniam. Ale myślę dalej. Dzięki za. Najlepszego, C, Stefan.
M._Krzywak Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Stefan - czyżbym zapomniał napisac, że trzymasz fason, e, styl, e..., że wierszysko jest dobre? A o tym, co dalej, po tunelu - pogadamy sobie kiedyś przy winie. I naj w nowym Roku :) Pozdrawiam
Stefan_Rewiński Opublikowano 5 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Michale w Nowym, dzięki za słówka o wierszyku, o tunelu musimy przy winie, pozdrawiam, Stefan.
Messalin_Nagietka Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 ten tunel na rurę a dusza na obłoczek ale to tylko takie dziwactwo moje z ukłonikiem i pozdrówką MN
Jimmy_Jordan Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 No ja nie wiem, niby czuć, że to Stefan, ale sam wiesz: ja wolę dialogi. Bo tutaj to się wzniosłeś wysoko w plener z poezją zostawiłeś doczesność i piszesz wprost o tym, co w innych twoich wierszach trzeba wydedukować. Później podejdę jeszcze raz... Pozdrawiam ymy
Stefan_Rewiński Opublikowano 6 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj dziwaku, pozdrawiam z Atlantydy, Stefan.
Rekomendowane odpowiedzi