Adam_Szadkowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 antyk na pewno na dole na najniższej półce ja wariat piotrkowska ileś tam szukam tutaj Autora w prawdziwej papierowej koronie z przebitą okładką powiązanego ręcznie nicią szukam - lubię dotykać stare książki po chwili palce są takie adamaszkowe na ulicy już w świetle odczytuję ze skóry te kartki przewracam oczami "kurwa ci tfu szaleńcy" i nie myję rąk do końca dnia wieczór któryś tam zaznaczam kanapką i (przypadkowym?) odciskiem w maśle: "- ...nięcie Absolutu niszczy sferę jego przeja... -"
Julia_Tomaszewska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 [nieprzypadkowo?] : "(..)marnieje religia filozofia sztuka maleją naturalne zasoby języka to co zostało wystarczy jeszcze dla felietonistów z "Tygodnika Powszechnego" i "Polityki" dla dziennikarzy kapłanów urzędników wymierają pewne gatunki motyli ptaków poetów o imionach dziwnych i pięknych Miriam Staff Leśmian Tuwim Lechoń Jastrun Norwid nasze sieci są puste wiersze wydobyte z dna milczą rozsypują się są jak kurz tańczący na promieniu słońca który wpadł do pustego wnętrza świątyni" jak dla mnie nie na najniższej półce. Pozdrawiam.
seweryna żuryńska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Adamie! melancholijnie, smutno i z zadumą nowe oblicze poznaję piękne oblicze pozdrawiam serdecznie seweryna
Kuba Boryczka Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Podoba mi się i wcale nie uważam, że wiersz zalatuje melancholią. Ja odkrywam inne jego oblicze...prześmiewcze, satyryczne, i trochę tylko tęskne. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi