kall Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 nie zawsze bywa nam różowo - chociażby teraz: królują sztywne fiolety i szyfonowe biele suche że aż ranią - zakrwawione ręce pokryte szpitalnym opatrunkiem [zbyt mało istotnym nierefundowanym] nieprawdopodobne - jesteśmy za codzienni i zbyt faktyczni przyodziani w cudze maski bezmyślnych zbawicieli dopiero w nocy absuralnie czarne koty pokazują nam szczęście - otuleni nonsensem podlewamy własne ego udając że światem rządzą ich wąsy
Niewierny Tomasz Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Średnio na jeża, peel się zwierza;) A na poważnie to średnio otulone-otuleni Pozdrawiam Tomek
Eliphas Lévi Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 "syfonowa biel"? ? Gdzieś aluzja do kleru... A spójność? nie zawsze paradoks musi być nonsensem... może niekonstruktywnie na nie...
magdamalek Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Nie wiem, ale mnie się ten wiersz bardzo podoba. Jest naprawdę ciekawy... Pozdrawiam.
kall Opublikowano 31 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 witam wszystkich sylwestrowo. tomku: oczywiście - niedopatrzone powtórzenie. trzeba zmienić. mimo wszystko szkoda, że nie przypadłam :) eliphas: w ogóle to teraz zauważyłam, że 'z' zjadłam ;) biała być szyfonowa biel. dlaczego? bo kojarzy mi się to z oziębłością. i żadnych aluzji tu nie ma. a co do nonsesnu - nie wynika on z paradoksu. paradoksalna jest pechowość czarnych kotów. nonsensem nazwać można grę zamiast życia. miłoże wpadłeś. magdamalek: gr. dziękuję za pochwałę ;) pozdrawiam z życzeniami zabawy szampańskiej kal.
Espena_Sway Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tyle jeśli chodzi o moje uwagi. tekst ma kilka smaczków, jednak wymaga małego dopieszczenia; skupiłabym się na odchudzeniu. serdecznie, sylwkowo Espena :)
Jerzy Rybak Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 szkoda, niedawno wkleiła Pani świetny wiersz. ten nie - może warto go przepisać. puenta fajna. pozdrawiam /j
Rekomendowane odpowiedzi