Włodzimierz_Janusiewicz Opublikowano 19 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 długa czerwona obora z mieszkaniem szwajcar pije miesiąc trzeci matka doi Udzio o szóstej znika im z oczu coby nie dostać przed kościołem przez las przez las - na zakręt śmierci samochody jadą tuning tuning trzeci tak przez parę godzin o dwunastej przychodzi do zimnego białego domu z długim korytarzem w posadzce patrzy na monidło patrzy na jasne obrazy przywiezione ze wschodu śmierdzą mu gnojem spodnie śmierdzą gnojówką włosy siada przy krochmalonym obrusie łapie łyżkę jak młotek puka - po czemu puka? krąg niedzielny krąg waza okrągła uszy ciepłe paruje mączyste kluchy zapach chochla chochla za duża łycha grzechocze o zęby rozcina zajady pełny brzuchol
Messalin_Nagietka Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 kiedyś mówiło się - "rozebrany do rosołu" a dziś - "a weź się w rosół Ty całkiem połóż" z ukłonikiem i pozdrówką MN
Włodzimierz_Janusiewicz Opublikowano 20 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 To nadinterpretacja! W końcu w 3 osobie piszę przez większość onego wierszyka, więc zgodnie z moją wersją poezji (pisz prawdę i tylko prawdę) nie rozebrałem się tu do rosołu, a obnażyłem część czyjejś rzeczywistości. Przyznam jednak, że czasem i mi zdarza się zakasać rękawy przed gorącym, niedzielnym rosołem - pies wywiesza język, H(ch?)ojarskiej paruje głowa, a ja bronię się przed potem ukazując swe umięśnione jak u kowala przedramiona.
Stefan_Rewiński Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Jakoś swojsko się poczułem, fajnie nawet, pozdrawiam, Stefan.
Dorma Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Wiersz dobry, ale na tyle obrzydliwy, że juz go nie przeczytam drugi raz.. Przepraszam..
Włodzimierz_Janusiewicz Opublikowano 23 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 Nie ma za co.
Rekomendowane odpowiedzi