Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Somalija   Ja i Ty   I pokażę ci taki piękny świat, tylko: powiedz mi - tak, tak i tak i pokażę ci taki piękny świat,   pokonamy razem zło, zło i zło, tylko: daj mi ten - znak, znak i znak, pokonamy razem zło, zło i zło,   ja ci dam i ty mi dasz: to, to i to, tylko: powiedz mi - tak, tak i tak, ja ci dam i ty mi dasz: to, to i to,   tak, tak i tak, dam, dam i dam ci - razem: nektar czystej duszy - tobie tak, tak i tak, dam, dam i dam ci -   ty przeżyjesz mnie i będziesz żyła mną, mną i mną, tylko: powiedz, ty przeżyjesz mnie i będziesz   tak, tak i tak, dam, dam i dam ci - razem: nektar czystej duszy - tobie tak, tak i tak, dam, dam i dam ci -   ja ci dam i ty mi dasz: to, to i to, tylko: powiedz mi - tak, tak i tak, ja ci dam i ty mi dasz: to, to i to,   pokonamy razem zło, zło i zło, tylko: daj mi ten - znak, znak i znak, pokonamy razem zło, zło i zło,   i pokażę ci taki piękny świat, tylko: powiedz mi - tak, tak i tak i pokażę ci taki piękny świat...   Łukasz Jasiński (lipiec 2018)
    • Jezus Chrystus był filozofem uniwersalnej miłości i został złożony w ofierze plemiennego boga, otóż to: to jaskrawy przykład, iż sekty monoteistyczne - judaizm, chrześcijaństwo i islam - nadal składają ofiary z ludzi, tak: w religiach politeistycznych też są składane ofiary z ludzi, natomiast: jeśli chodzi o słowiańskich pogan - nie znaleziono żadnego przypadku archeologicznego - by składali ofiary z ludzi podczas rytuału, prócz: chrystianizacji - wtedy słowiańscy poganie byli bezwzględni - toporami rąbali na kawałki misjonarzy i składali ofiary wojenne i jak na dłoni widać - judaizm, chrześcijaństwo i islam to obcy byt - agresywny, ofensywny i materialny i mamy prawo używać przed nimi samoobrony.   Łukasz Jasiński 
    • @Łukasz Wiesław Jasiński Nic nie robienie, jest już samo w sobie błędem

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• patrzę na tamten dzień ... spłoszony odfrunął   czuję smak zapach nie zatrzymał się  mimo ...   okruchy wspomnień   w drugim wymiarze odglądam  jego różne wersje  co by było gdybym...   gdybym był śmielszy    czuję ciepło dłoni  nie tylko myśli  się uśmiechają    10.2025 andrew   
    • @KOBIETA Ten wiersz to mistrzostwo zmysłowego opisu. Jest tak soczysty, tak namacalny, że niemal czuć na języku tę walkę goryczki i ziemistości z rubinową, korzenną pełnią granatu. To nie jest po prostu opis smaku, to jest erotyzm jedzenia, sensualna podróż od matowej, słonej powierzchowności do ukrytej głębi anyżu i pomarańczy. Kobieto, dziękuję za ten kaskadowy wodospad wrażeń !   i dzień dobry :)      
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...