Joanna_Soroka Opublikowano 6 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Marlett Wkleiłam mikołajkowo :))) Nata Kruk Czaruję, czaruję, przynajmniej staram się :)) Bardzo dziekuję jacek sojan Jeśli tylko bedę mogła, stawię się oczywiście na tę degustację urodzinową. Jeśli doczekam. Długo czekać każesz :)))) zak stanisława Rozpacz - ludzka rzecz Pozdrawiam serdecznie
Piotr Jakubiak Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 A mi się wydaje, że nie poświęciłaś temu wierszowi zbyt dużo czasu. Jest mdły
Joanna_Soroka Opublikowano 6 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Czasu poświeciłam akurat tyle aby go napisać. Czy znalazłeś w nim błąd? Coś można poprawić? Jeśli Cię tylko znudził, nic na to nie poradzę. Nie wszystkich interesuje to samo.
Piast Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Szczerze mówiąc, zmiana ta zmieniła lekko sens wypowiedzi autorki. Dla mnie wersja z "im" była bardziej trafna, bo podmiotem są tu dusze, a nie wspomnienia. W wersji zmienionej podmiotem jakby stają się wspomnienia,one są tu ważniejsze od dusz, a przecież cały wiersz mówi o duszach, którym chce sie pomóc - np. przez rozjaśnienie wspomnień, by to im - duszom zrobiło się przyjemniej je rozpamiętywać, kiedy staną się jasne i miłe... Ale co ja tam czepiam się wspomnień!!! Każdy wiersz Joasi wspominam miło i plusuję także za dokładną technikę, której nie ma co zarzucić. Pozdrawiam Piast
Joanna_Soroka Opublikowano 6 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Witaj Piaście. Może i racja,że słówko im bardziej do duszy pasuje, ale niech już tak zostanie. To nadal chodzi przecież o dusze, bo to ich wspomnienia będą rozjaśnione. Dzięki za wizytę przeczytanie i dobre słowo. Serdecznie pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi