Pan_Fei Opublikowano 1 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 wszystko to chciałbym dotknąć co dotyka mnie samo niedostrzeżone są we mnie chwile obietnice i rzeczy których nie będę mieć zawsze najdalej mi było do siebie i choć rzadko tu bywam złap mnie w pół słowa zostanę kochankiem tysiąca kobiet tysiąca mężczyzn nie ważne kim jestem
dragon-fly Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Przyciagnął mnie tytuł. Genialny. Jednak po przeczytaniu, poczułam niedosyt. Chyba oczekiwałam czegoś innego. Te fragmenty wprowadzają mnie w ciekawy nastrój i grają w wyobrażni: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zachwytu ;)
Pan_Fei Opublikowano 2 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 wiersz jest w pewnym sensie podsumowaniem wszystkiego tego, co dotychczas napisałem, stąd mniej tu miejsca dla czytelnika niż zwykle (z góry przepraszam ;). Fei
M._Krzywak Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Iluzja - niesie daleko, daje obietnice a zarazem jest w niej trochę prawdy, więcej złudy... Walcze z tekstem już ktoryś raz - i mam wrażenie, że tutaj zrozumiec podmiot to zrozumiec sytuacje, a jak zrozumiec sytuacje iluzjonisty? Bardzo dobry tekst. Pozdrawiam.
Pan_Fei Opublikowano 2 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Każdy chyba, w mniejszym lub większym stopniu jest iluzjonistą, z tym, że na papierze przychodzi to łatwiej i bardziej przekonywująco, niż w życiu. Chociaż mogę się mylić;) Serdecznie Grzegorz
Stefan_Rewiński Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Dobrze się czyta po orzuceniu nadmiernej analityki. Pozdrawiam Gregory, Stefano.
Pan_Fei Opublikowano 2 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie chciałem przekombinować tego wiersza, tym bardziej, że od dawna za mną chodził. Fajnie Cię widzieć, fajnie, że się podoba. Serdecznie Grzegorz
Tomasz_Biela Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 sprawny i bardzo interesujący trik tyle mojego wieczności.
Pan_Fei Opublikowano 3 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. najlepsze są chyba takie triki, których nie widać. No ale jak już mnie rozszyfrowałeś, to nie pozostaje mi chyba nic innego jak schować zabawki i podziękować;) Serdecznie Fei
Espena_Sway Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Grzesiu, czytam ten wiersz i myślę sobie - szkoda, że bez interpuncji. wpadłam na pomysł, by po ostatnim wersie zać znak zapytania.nie ważne kim jestem? poza tym, wydaje mi się, że jest dopieszczony, bez uwag. serdeczności Espena :)
Pan_Fei Opublikowano 3 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Znaczenie ze znakiem zapytania rzeczywiście ciekawe, lecz zmienia całkowicie sens tekstu, podczas gdy zależało mi na tym "silnym Jestem" (nie ważne kim jestem, ale jestem). Poza tym, przy interpunkcji musiałbym zrezygnować z kilku dwuznaczności, stąd taki, a nie inny zapis. Dzięki za odwiedziny i pozytyw Serdecznie Grzegorz
Nata_Kruk Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 (...) "są we mnie chwile obietnice i rzeczy których nie będę mieć zawsze najdalej mi było do siebie"(...).... ładnie "nie ważne kim jestem"................... jak nie, to jest najważniejsze....! Pozdrawiam... :)
Lady_Supay Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. --------> ważne, że... Reasumujac, cholernie własny, głęboki, refleksyjny utwór. Świetny tekst. Naprawdę dobra robota. Tylko nie poprzestawaj! Pozwól mi zostać Twoją "kochanką". ;)))) Pozdrawiam najserdeczniej E.
Agnes Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 nie czytając wcześniejszych komentarzy, odnoszę się do samego tekstu, nie pierwszy raz tu będąc. rzadko znajduje się w poezji w ogóle, nie tylko tutaj, na tej stronie, tak wieloznaczne teksty, a zarazem mówiące o tym o czym każdy z nas, nawet podświadomie myśli, a jednak nie każdy umie o tym powiedzieć, sprecyzować. zawsze najdalej mi było do siebie powinniśmy sobie powtarzać na początek każdego dnia :) miałam się przyczepić do mężczyzn w przedostatniej strofie, ale dałam sobie spokój. pozdr. a
Pan_Fei Opublikowano 4 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kłaniam się niziutko- dzięki wielkie za odwiedziny i ciepłe słowo. Co do tego ostatniego, to chyba zależy od iluzjonisty;) Serdecznie Fei
Pan_Fei Opublikowano 4 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. --------> ważne, że... Reasumujac, cholernie własny, głęboki, refleksyjny utwór. Świetny tekst. Naprawdę dobra robota. Tylko nie poprzestawaj! Pozwól mi zostać Twoją "kochanką". ;)))) Pozdrawiam najserdeczniej E. :) Toś mnie rozpieściła;) a tak na serio, to rzeczywiście bardzo intymny tekst, i przyznam szczerze, że trochę się tej intymności obawiałem (Twój obiór udowodnił mi, że niesłusznie). Dzięki wielkie za odwiedziny, i wcześniejszą mobilizację do pisania;). Najserdeczniej Grzegorz
Pan_Fei Opublikowano 4 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wuszko, to "mnie" i "mi" jak najbardziej zamierzone i świadome. Chciałem podkreślić indywidualizm i świadomość własnego "bycia" oraz mój prywatny, intymny stosunek do tego tekstu. ze względów czysto estetycznych chciałem rozdzielić te dwie myśli, ta w trzeciej strofie wydała mi się na tyle ważna i kluczowa dla całości, że wymagała podkreślenia poprzez taki, a nie inny zapis. oj musze wybronić pointę- to "jestem" podsumowuje całość tekstu. Zwróć uwagę, że bez niego pozostaje jedynie sens, że mogę być wszystkim, czym zechcesz, żebym był. A w tekście podkreślam (między innymi poprzez te nieszczęsne zaimki), że, o ile mogę zmieniać siebie, zależnie od cudzych zachcianek, to i tak "będę" (nie ważne kim, ale będę). przekonałem? Jakie takie tam!? ;) Liczę się z Twoim zdaniem i cieszę się, że masz czas i chęci, żeby przeanalizować tekst wnikliwie i obiektywnie. Dziękuję i pozdrawiam Grzegorz
Pan_Fei Opublikowano 4 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za ten nie małej wagi komplement, co do mężczyzn- prosiłbym jednak o wyjaśnienie;) Serdecznie Fei
Pan_Fei Opublikowano 5 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jeśli mnie pamięć nie myli, to w pierwotnym zapisie było właśnie tak, jak zasugerowałaś, jednak po głębszym namyśle to jestem jakoś mi "odstawało". Obie wersyfikacje przekazują w moim odczuciu tą samą treść, którą uważny czytelnik i tak dostrzeże. Pozdrawiam Fei
Rekomendowane odpowiedzi