Jarek Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Czy można nazwać miłością to, Czego jak igły szuka się w stogu siana? Oceanie emocji, Górach ambicji, Łąkach przeciętności. Czy można nazwać nadzieją to, Co po łagodnym wietrze Zamienia się w kłębowisko zgliszczy? Podstawę, Początek, Fundament. Czy można nazwać wiarą to, Czego epicentrum Znajduje się w niepewności i złorzeczeniu? Pasywności, Obojętności, Zaniedbaniu. Czy można nazwać przyjaźń antyczną świątynią, Której naruszone przez czas filary Opierają się na braku zaangażowania? Tkwiącej w nicości Empatii, Pomocy, Altruizmu. Nie. Dla takich istot nie ma miejsca Wśród Ludzi. Omnino...
Annabel Turtle Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Świetny... ale nie zgadzam się z końcowym sądem. :) Jeśli się dobrze poszuka są takie "istoty" "wśród ludzi", więc musi być też i miejsce dla nich. :) Wiersz naprawde udany.
Jarek Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Dziękuję za komentarz, takie słowa naprawde wiele znaczą...lecz jedno małe sprostowanie. Ostatnia cześć nie ma na celu uświadomienia że nie ma takich ludzi na Ziemi, lecz że tacy ludzie nie stanowia wiekszości i nie są przez innych akceptowani...dlatego człowiek powinien się zmienić.
Tito Sette Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 porównania i określenia niesamowicie trafne! jak i same przemyślenie! Podoba mi się + Pozdr!
Maria Anonym Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Jest,jest wydaje mi sie,ze wszyscy szukamy,ale nie wszyscy dajemy ): wiersz podoba sie - zwlaszcza werset o nadziei pozdr,M+A
Jarek Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Jeszcze raz dziękuję, wiem że powstają wiersze lepsze i te gorsze...:)
Klaudiusz Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 na poczatek co mi się nie podoba: forma: przypomina mi wiadomości jakie czasami na gg dostaję... porównania (ale to pewnie ja ich nie czuję) a zawłaszcza miłość i przyjaźń, pozostałe jużlepiej trafiają... podoba mi się puenta, ale jednocześnie zazdroszczę otoczenia, w którym żyjesz, ja mam wrazenie ze jednak "takich" ludzi jest dużo, dużo wiecej....
Jarek Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Nie wiem czy mozna mi zazdrościć, wiersz jest odbiciem moich uczuć i spostrzeżeń, a ja jestem pesymistą wiec cały czas zdaje mi sie że spotykam osoby cieszące sie życiem - optymiści. Uwazam że wszyscy w moim otoczeniu maja wiecej wiary i nadziei w tym co robią...
Rekomendowane odpowiedzi