Gosia Zamorska Opublikowano 16 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 zmrok w bezlistnym lesie przydrożne kałuże tracą dno
Waldemar Talar Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 W bezlistnym lesie przydrożne kałuże są pozbawione dna. Pozdrawiam Waldemar
Gosia Zamorska Opublikowano 17 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Dziekuję, ale, nie. Ja wolę jak jest krócej:) Poza tym pociąga mnie proces, im ciemniej się robi, tym bardziej one głębokie. Choć może w klasycznym haiku powinna byc statyka, nie wiem.
Karinka Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Myslę tak jak Ty, Gosiu - im krócej tym lepiej, a proces jest ważniejszy od "głupiej" statyki. Czasowniki wprawiają haiku w ruch, tak jak Kopernik wprawił w ruch ziemię. Aż mi się ciemno zrobiło (z zachwytu) przed oczami jak przeczytałam Twoje haiku. Brawo!
Natalia Kniaziewicz Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Gosiu, świetne haiku. Podoba się bardzo!
Rekomendowane odpowiedzi