Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

hoombug.pl - strona młodych antropologów kulturowych;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wyjaśnię po krótce o co chodzi. otóż moi znajomi- studenci Etnologii z UWr stworzyli stronę, na której publikują artykuły dotyczące otaczającej nas rzeczywistości. Nazwali ją hoombug od słowa "humbug" które oznacza oszustwo, rozpropagowaną nieprawdę, kant. Wyszukują oni różnych humbugów, tudzież sami je tworzą;) zachęcam do zaglądnięcia na ów stronę i może współpracy? czy znajdzie się wśród poetów bystry obserwator?;)
pozdrawiam

http://hoombug.pl/index.html

Opublikowano

Zaspiewałabym 'Gloria Gloria alellujah'- ale po co? ;P. Narazie obejrzałam sobie pobierznie, ale już mi sie podoba. Sama idea jest świetna, oby więcej takich stronek i ludzi, którzy nie łykają odruchowo tej całej mielonki, otaczającej nas, nawet bez pytania co to właściwie jest, dlaczego akurat to i czy można to pogryźć. :P
Poczytam dokładniej i może skomentuje gruntowniej. A może nie. ;)

Odwdzięczam się poniżej, co prawda to tylko pierwsze, przypadkowe linki jakie mi wpadły do głowy, ale można tam znaleźć ciekawe, orginalne teksty, które czasami bywają inspiracją... do myślenia ;)
(Proszę się nie sugerować wszystkimi, bo wiadomo, że jak to zwykle bywa, znajdują się tam
też takie, które dokladają od siebie do tej mielonki, o której pisałam wyżej.)
http://neurobot.art.pl/menu/index.html , a tu dokładniej do tekstów: http://neurobot.art.pl/03/teksty.html (bo tam sie można zgubić :P)
http://okultura.pl/texts.htm

zachwytu ;).

Opublikowano

Klikam i wchodzę... na główną w forum.... dalej, możliwe, że to moja dyslesja (a mam tę od chaotycznych ruchów gałek ocznych) nie mogę sie domyślić gdzie się zakłada nowy temat, ten link pod "artykułem" do forum powinien odesłać do konkretnego tematu, albo go automatycznie na forum założyć...

Ale pomysł jest zabawny (czytaj: ciekawy)..

Pozdrawiam.

P.S. znalazłem, użyłem ctrl-F.....
;o)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• ładnie   chłodne spojrzenia poranków pochmurne deszczowe dni a przecież nie raz się trafi że słońce kasztan da mi   na krzakach żółci się pigwa pod drzewem niejeden grzyb nad nami czerwień jarzębin wiatr z liśćmi rozpoczął gry ...
    • @Somalija stałaś tam, stojąc w słońcu. a wiatr rozwiewał ci włosy. to było wtedy, kiedy o wieczorze liliowe zapalały si,e obłoki, w którymś lipcowym dniu gorącego lata, w którejś znojnej godzinie podwieczornego skwaru...
    • @Nata_Kruk

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

A ja Ciebie i Twoje komentarze :)
    • głody ciebie tworzą omamy lśnienia podbite hormonami  puste przebiegi  złe noce alkoholicznej zorzy    poprzez łzy  widzę niewiele  dłońmi mogą sięgnąć jedynie  już wilgotniej małej  i rozlewać zimne orgazmy    noszę smutne ciało  przeniknięte tęsknotą  z pragnienia zatracam     siebie           
    • ...A potem wiła się z bólu...                     Prosiła by więcej już nie...     Krzyczała, błagała... Dwóch nogi   trzymało... Kolejny sposobił się...   Ksiądz modlił się w kościele za   wiarę i ojczyznę miłą...                            I jedyne co było słychać w parku,   to jak dzwony głośno biły...                  Policja gnała na sygnale by kraj oczyszczać z przemocy , a ja.      gapiąc się w okno, myślałem, jak    miło by było powłóczyć się wśród drzew nocą...                                                                                                                          Gdy wreszcie została sama.     ogarnęła się, jak to dziewczyna...      Stringi podniosła.., włosy.       poprawiła.., i powlokła się z.       zawstydzoną miną...                                                                                                         Wieczorami, gdy chłostam wódę,   przychodzi, częstuje się...                     I płacze.., naprawdę                       nieapetycznie.., i opowiada.., ze   szczegółami..,i pyta,czy wierzę jej. Jest wtedy taka dumna.., i taka nieszczęśliwa...                                         Ja kiwam głową ze zrozumieniem, z ubolewaniem.., polewam.., mrucząc - bywa...                                                                                                                A ksiądz wciąż modli się w.     kościele za wiarę i ojczyznę                   I policja wciąż gna na sygnale, by kraj oczyszczać z przemocy...        A ja, gapiąc się na nią, myślę - jak miło by było być z nią w parku nocą...
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...