amandalea Opublikowano 10 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 może pamiętasz obraz tego lata rozedrganego jak struna w gitarze gdyś nie przestawał krótkich włosów głaskać ze zrozumieniem patrzeć słowa strumieniem płynęły nocami niosąc na przyszłość pełne snu ławice gdyśmy w ramionach mogli wspólnie marzyć w tunelu światło widzieć nie ma przystani fale niszcząc brzegi płoszą jaskółki solą żłobią twarze dłonie opadły nie mogąc nic zmienić samotnie idę dalej aż po horyzont lodowa pustynia w polu wiatr hula wpychając do gardła co chcę powiedzieć jego tylko słychać deszcz nie przestaje płakać 04.11.06r.
Messalin_Nagietka Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 chylę czoło piękne choć smutne z ukłonikiem i pozdrówką MN
Waldemar Talar Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Gratulacje--wiersz czytam i zastanawiam się czemu brak komentarzy pochwalnych skoro wczoraj został wklejony a tylko z taki małym spotkał się odzewem. Byc może się myle ale wiersz twój to coś co inni powinni zauwarzyc. Duży plus Waldemar
M._Krzywak Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 A mnie tam takie tematy nie chwytają za serce - dlaczego ? Nie wiem. Pozdrawiam.
Dariusz Sokołowski Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 kroplą deszczu namaluje Cię...
Dorma Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bo Pan przecież nie masz serca :)
Dorma Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Pięknie amandaleo... Mnie za serce chwyta. Ładny początek i zakończenie. Najbardziej podoba mi się: "może pamiętasz obraz tego lata rozedrganego jak struna w gitarze".. Od razu widzę to drgające letnie powietrze. Ostatnie zwrotka cała fenomenalna. Natomiast druga strofa jest nagorsza. Nie wiem czy nawet nie psuje całego wiersza: "słowa strumieniem płynęły nocami niosąc na przyszłość pełne snu ławice gdyśmy w ramionach mogli wspólnie marzyć w tunelu światło widzieć" Te ramiona i wspólne marzenia - troche banalnie, jak z wierszyka na walentynki.Można by to zamienić na cos bardziej oryginalnego. Warto, bo to dobry tekst. Miło przeczytać cos takiego w listopadzie :)
Jimmy_Jordan Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 Ładne, co tu się rozwodzić: miałaś lepsze ale ten idzie na+, a i jeszcze coś co mnie obudziło tego dnia nie ma przystani fale niszcząc brzegi płoszą jaskółki solą żłobią twarze to żłobienie- świetne, kurcze, jak Ty to robisz, prawie dreszczy dostałem... pozdrawiam Jimmy
Rekomendowane odpowiedzi