Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ta trawa milczy na wskroś
i jeszcze potem przez zamknięte drzwi
żółci się ciszą jak tombak

zrywam źdźbła
po jednym na każde słowo
starannie toczone językiem

zamknę je w gardle
zaśpię ślad w oku
zamilkną

Opublikowano

Nie będę nic poprawiać, bom niegodna :)

Powiem tylko, że wiersz iście listopadowy stonowany, ale zgadzam się z Bezetem, że gdyby nie był podpisany nie poznałabym, że to Twój.

Cała ta.. nazwijmy to zabawa źdźbłem trawy przypomina mi granie na trawie poprzez trzymanie jej w dłoniach i to jedyny dla mnie możliwy sposób na przypadkowe dostanie się źdźbła trawy do gardła :). Ale może za bardzo teoretyzuję.
I nie wiem dlaczego, ale ta czynność kojarzy mi się bardzo z latem..

Zastanawiam sie tylko nad tym dlaczego trawa sie zółci w listopadzie.. Hmm.

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

liryka, liryka - tkliwa dynamika // agelologia i dal... - to na pewno NIE :D
Przecież Dorma też zauważyła, a ona to Cię zna, jak nikt (tutaj) ;)
pzdr. b

Tylko bez nazwisk proszę :)

Joaxii umawiamy się na gniecenie winogron stopami?
Krzysiowi by się spodobało :))))
Opublikowano

pzdr. b
Ależ ja przecież jestem OKRRROPNIE liryczna! :)
Pozdrawiam, j.
Opublikowano

pzdr. b

Tylko bez nazwisk proszę :)

Joaxii umawiamy się na gniecenie winogron stopami?
Krzysiowi by się spodobało :))))
O tak! Kiedy tylko zechcesz :)
Pzdr., j.
  • 2 tygodnie później...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Było jak w kinie, gdzie celuloidowe marzenie w ciasnym mroku kryło się za brudną kotarą, jak dym gasnącej huty.   W Psach narodziła się Polska, którą poznajemy, patrząc bez kłamstwa, z otwartymi oczami na detale lizane już przez kolejne pokolenie.   Kurwy stały się madonnami, gdy znajomość obcych języków przekreśliła rachunek win, a każde skurwysyństwo przechrzczono w cnotę - przez palce oglądane obrotem złotej monety.   Rewizorzy czerwonej gwiazdy, komisje od niebieskiej flagi.   Wszyscy grali, pierwsi i ostatni.   Wszyscy przegrali.   Nadejdą nowi.   Jak zawsze - od wschodu albo z zachodu nocy.   W naszym kinie - prosektorium.    
    • @Berenika97   Bereniko.   Twój wiersz jest jak powietrze, które nie daje się odsunąc , jak ciężar spojrzenia, który przenika ciało i myśli.   gęstnienie obecnosci,   puls, który staje się rytmem nie do odparcia, sprawia że erotyzm tu nie jest fizyczny, lecz absolutnie fundamentalny !   jest w każdym oddechu, w każdym milczeniu między słowami.   to erotyka, która nie krzyczy, lecz wciąga od środka, rozpuszcza granice miedzy ja i ty, zmienia przestrzeń w jednośc, w której pragnienie i oddanie   stają się jednym.   przepięknie pokazujesz że intymność może być nieuchronna, spokojna, a jednocześnie potężna, i że najgłębszy dotyk nie zawsze wymaga rąk.   wystarczy obecnosć, pewność, nieuchronnosć .   szczęśliwy jest ten człowiek, którego ten wiersz uderza, bo staje się świadkiem tej nieuchwytnej siły, tej gęstej obecnosci, która przenika wszystko .   wiersz  utkany niezwykłym erotyzmem.   posiada on jeszcze jedna szczegolną cechę.   zanurza czytelnika  w tę gęstą, erotyczną obecność.   to jest Nika piekny wiersz.   niezwykły.          
    • @Jacek_Suchowicz fajne , rozważnie dostrzegasz świat i ludzi którzy go kształtują. Ktoś powiedział ,że rzeczy proste są genialne chyba Paulo Coelho.  Tak , znalazłem ; „Rzeczy proste są zawsze najbardziej niezwykłe i tylko mędrcy potrafią je pojąć”. Dziękuję ci za uwagę.    Pozdrawiam.  :)
    • Dziękuję Wam wszystkim za opinię.   PS "Berenika" to moja ulubiona opowieść E.A.P.
    • postawił kropkę zamknął wieko czuć śmierć   przytulił kropkę uśmiechnął się znowu wygrał   postawił kropkę idzie dalej jak to los   nie boi się bo wie że jego racja zawsze jest
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...