joaxii Opublikowano 10 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 ta trawa milczy na wskroś i jeszcze potem przez zamknięte drzwi żółci się ciszą jak tombak zrywam źdźbła po jednym na każde słowo starannie toczone językiem zamknę je w gardle zaśpię ślad w oku zamilkną
kalina kowalska Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 zdaniem mym skromnym bez "milczy" w 1. wersie, tudzież bez "milczeniem" w 3. (z naciskiem na drugie) pzdr
joaxii Opublikowano 10 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki :) Teraz lepiej?... W pierwszym wersie "milczy" musi zostać, bo w końcu co ta trawa na wskroś?... Pzdr. j.
bona Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Ciekawie, nie dla mnie tylko w ostatniej strofie dwa pierwsze wersy, wystarczy: zamilkną Pozdrawiam:)
M._Krzywak Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Bardzo fachowe podejście do tematu, wyczucie, wrażliwośc itp. Z lenistwa (czyli cnoty) nie będe tłumaczył dlaczego, ale podpisuje sie obiema rękami - tak, tak. Pozdrawiam.
Roman Bezet Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 W zasadzie to nie poznaję autorki ;) - gdyby nie podpis... W zasadzie wszystko jest ok, tylko nie wiem co wyląduje w gardle? ze składni wychodzi mi, że źdzbła ;) albo słowa?... pzdr. b
Messalin_Nagietka Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 wyszło mi, że autorka wzięła kawał miesiąca i jak szampan z "korka" nie wypiła, zacz, do końca z ukłonikiem i pozdrówką MN ps. wiersz wierszem ale coś tu zgrzyta, sam nie wiem, Joaxii - co jest?
Waldemar Talar Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Właśnie --wrazliwosc tego wiersza to jego pozytywizm pozdrawiam szerdecznie Waldemar
Dorma Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Nie będę nic poprawiać, bom niegodna :) Powiem tylko, że wiersz iście listopadowy stonowany, ale zgadzam się z Bezetem, że gdyby nie był podpisany nie poznałabym, że to Twój. Cała ta.. nazwijmy to zabawa źdźbłem trawy przypomina mi granie na trawie poprzez trzymanie jej w dłoniach i to jedyny dla mnie możliwy sposób na przypadkowe dostanie się źdźbła trawy do gardła :). Ale może za bardzo teoretyzuję. I nie wiem dlaczego, ale ta czynność kojarzy mi się bardzo z latem.. Zastanawiam sie tylko nad tym dlaczego trawa sie zółci w listopadzie.. Hmm.
joaxii Opublikowano 13 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. źdźbła, słowa... w zasadzie to jedno. Taka zabawa w zamilczanie słów źdźbłami ;) Pozdr., j.
joaxii Opublikowano 13 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Trawa się żółci, bo więdnie. przynajmniej u mnie za oknem :) Pzdr., j.
joaxii Opublikowano 13 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Dzięki wszystkim za komentarze. A czy, szanowny Bezecie,niepodobne do mnie? A co jest do mnie podobne?.. ;) Pozdrawiam serdecznie, j.
Stefan_Rewiński Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Fajne to zaklinanie, może podobne do zaklinaczki?
Roman Bezet Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. liryka, liryka - tkliwa dynamika // agelologia i dal... - to na pewno NIE :D Przecież Dorma też zauważyła, a ona to Cię zna, jak nikt (tutaj) ;) pzdr. b
Dorma Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. liryka, liryka - tkliwa dynamika // agelologia i dal... - to na pewno NIE :D Przecież Dorma też zauważyła, a ona to Cię zna, jak nikt (tutaj) ;) pzdr. b Tylko bez nazwisk proszę :) Joaxii umawiamy się na gniecenie winogron stopami? Krzysiowi by się spodobało :))))
joaxii Opublikowano 14 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. liryka, liryka - tkliwa dynamika // agelologia i dal... - to na pewno NIE :D Przecież Dorma też zauważyła, a ona to Cię zna, jak nikt (tutaj) ;) pzdr. b Ależ ja przecież jestem OKRRROPNIE liryczna! :) Pozdrawiam, j.
joaxii Opublikowano 14 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. liryka, liryka - tkliwa dynamika // agelologia i dal... - to na pewno NIE :D Przecież Dorma też zauważyła, a ona to Cię zna, jak nikt (tutaj) ;) pzdr. b Tylko bez nazwisk proszę :) Joaxii umawiamy się na gniecenie winogron stopami? Krzysiowi by się spodobało :)))) O tak! Kiedy tylko zechcesz :) Pzdr., j.
Kai_Fist Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 zrywając źdźbła można czasami się pokaleczyć ;) Pozdrawiam, Kai Fist
Rekomendowane odpowiedzi