Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Już wiosna, na torach wąskotorówki dwaj niedobrani udają pociąg - żeby tak naprawdę... muzyką kocią ruszyły koła przasnyskiej "parówki" na szynach rdza i nic się nie świeci w słońcu, papieros - żar w ustach, dym bucha jak z kotła, pewnie już tam słychać bełkot kół, jak dzieci bawimy się, tak - to tylko zabawa i wiosna i słońce, zielono dokoła - gdzie spojrzysz - w szyny wrosła trawa, na badylach pąki... - a tu stukają koła! - jedziemy... - motor warczy - z drogi... ! uff! ... postój, siadają koła - zmęczone nogi.
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. szansa jak jeden do miliona - bo: 1) już zrywają tory 2) może położą nowe 3) wiersz napisałem kiedyś (przed spaleniem) 4) wielu zmęczyły się nogi ale szansa jest szansą nim na arenie światła pogasną pozdrówko W_A_R
Michał Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 strasznie mi się podoba...:)chyba trafi do ulubionych, rymy nie ocierają się o banał.. no i plus za przerzutnie;)
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Panie Michale pozdrówko W_A_R
Tomasz_Tylczyński Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Brawo, brawo, brawo Kolejny wiersz sentyymentalny który przypomina, że kiedyś było inaczej, może nie lepiej ale za to ciekawie, W stylu rosyjskiej dumki, prawdziwie po słowiańsku. Szacunek.
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pana oklaski brzmią jak stukot kół mojej wąskotorówki - trochę byłem w szoku - wskoczyłem w wiersz i trąciłem kumpla - żeby nas nie przejechało - brak rozkładu i tyle nieładu z tamtych lat - czekamy - może nadjedzie ... pozdrówko W_A_R
Tomasz_Tylczyński Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Fajnie by było... Może przejdziemy na ty??? Fajnie by było być twoim kumplem i siedzieć razem na zerodowanym nasypie wypatrując kolejki albo "Chłopka Roztropka" Pozdrawiam
Tadeusz_Hutkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Znowu pięknie Panie Witoldzie. Pozdrawiam Tadeusz
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję pięknie Panie Tadeuszu pozdrówko W_A_R
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ewo - jeśli nie dosłownie to ok - i może milion na raz pozdrówko W_A_R
Rekomendowane odpowiedzi