Przemysław Ślęzak Opublikowano 15 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Czy pamietasz jeszcze ten czas? Teraz wszystko co bylo opuscilo nas. Czy pamiętasz jeszcze ten dzień, Gdy w teatrze błądziliśmy jak cień? Powiedz, czy jeszce pamietasz me sny? Kiedy zasnac nie mogłem... bo ja i ty... Ja wiele pamiętam obrazów. Lśniących, bezmyślnych bohomazów. I czas gdy wszystko wirowało w korowodzie, Wtedy zobaczyłem, że biegnę po cienkim lodzie Tak więc, czy pamiętasz me sny? Gdzie prawdziwy ja i wysniona ty Przez mgłę starając się dostrzec drogę. Ty wybrałaś szczęśćie, ja już wybrać nie moge. Jestem tak pusty i co raz częściej krwawie... Świat jest lustrzany i topi smutki w zabawie.
Jaro Sław Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 "...Wtedy zobaczyłem, że biegnę po cienkim lodzie"... - tu nie gra, rytm, a treść taka sobie ".....Ty wybrałaś szczęśćie, ja już wybrać nie moge. Jestem tak pusty i co raz częściej krwawie... Świat jest lustrzany i topi smutki w zabawie...." a tu już bla bla bla..... Reszta ciekwa, i nawet nieźle się rozwiązuje jak na tak przyjęty układ rymów..... mogło być nawet fajnie.....
M._Krzywak Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Nagromadzenie zaimkow osobowych sprawia, że po przeczytaniu zostaje w głowie "ja i ty"... Nie dla mnie. Pozdrawiam.
Messalin_Nagietka Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 (proszę akcentować na ostanią sylabę "we" wierszu) ależ zabawa u Przemysława od słowa do słowa nudo-hiphopowa! z ukłonikiem i "hip-pop"zdrówką MN ps. to się nadaje jedynie na bajer albo i baje bo jest zaje....
Dorma Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Nie skomentuję tego wiersza, bo Pan Nagietka znów mnie obraził i nie, będę pisała opinii pod takim komentarzem. a poza tym nie ma co pisać, to gniot nie wiersz..
Messalin_Nagietka Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. obra ...? co? Dormo - przepraszam jeśli, podaj przyczynę, czyżbym Cię ubiegł? sorka - wykoszę ten koment, odezwij się tylko i skończ z tymi panami, ja tylko mogę prosić z ukłonikiem i pozdrówką MN
Dorma Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Już wcześniej zwracałam Tobie uwagę tak jak i Alter, ale juz nie pamiętam pod jakim wierszem. Obrazasz moje preferencje muzyczne
Messalin_Nagietka Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ups, sorka z ukłonikiem i pozdrówką MN
Przemysław Ślęzak Opublikowano 16 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Powiedzmy że nie robie sobie jaj, te dwa wiersze które dodałem do "zaawansowanych" były czymś w rodzaju testu, nazwijmy to średniosłabymi tekstami. Sztandarowe poszły na debiuty i przejechałem się ponieważ tam po prostu nikt nie komentuje, a jeśli już, te komentarze z rzadka bywają konstruktywne, zupełnie jak na nieszufladzie. Teraz przestane "sobie robic jaja" i jeśli tu coś wystawie, powinno być conajmniej na minimalnym poziomie. Pozdrowienia ŚP
Messalin_Nagietka Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ok - czekam z niecierpliwością z ukłonikiem i pozdrówką MN ps. i z zazdrością i hipo-powością (chyba nikogo nie obraziłem?)
Messalin_Nagietka Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ok - czekam z niecierpliwością z ukłonikiem i pozdrówką MN ps. i z zazdrością i hipo-powością (chyba nikogo nie obraziłem?)
Przemysław Ślęzak Opublikowano 16 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Blech żadnego hip-hopu, nie lubie, a ze taki rytm wyszedł no cóż... "taboret mi lepiej wyszedł"
Messalin_Nagietka Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. żadne zjawisko samo się nie czuje dopiero jak wyjdzie poza rama wie, co robiło, acz przynajmniej dochodzi do świadomości, że .. ech czy wiecie, że KOściuszko dowiedział się, że jest w niewoli dopiero dwa dni potem, był tak pijany, że ... ech ech, co za porównanie, hihihihi z ukłonikiem i pozdrówką MN
Dorma Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Za brak wielkiej litery przepraszam i poprawiam. Spieszyłam się, bo już było przed 16.00 a niechciałam zostawić Witka w niepewności..:) Co do hiphopu to nierozmawiałam z Panią tylko z Witkiem, ale skoro juz sie Pani odezwała to powiem, że rozmawiałyśmy o tym już wcześniej. Pamietam co Pani napisała o rytmie. A to, ze Pani nie lubi hiphopu.. Hmm.. A ja lubię (sczególnie amerykański). Nie lubie np. techno itp. ale nie pisze pod wierszami, że czyis wiersz jest np. Paskudny jak techno. Rozumiecie? Nie wydajecie opini tylko krytykujecie wiersz poprez porównaie go ( lub jego rytmiki) do jakiegoś stylu muzycznego. Gdyby było napisane obiektywnie to co innego. to tyle...
Dorma Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Lubisz Pan ze mną igrać :))))
Rekomendowane odpowiedzi