Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Przybiegła dziś do Słonia  Gazela z nowiną: Antylopa dzwoniła do mnie przed godziną I wieści mi ze świata pęk gruby przyniosła, Że Zebra, ta pasiasta przyjaciółka Osła Wesele ma za miesiąc, Lampart też się żeni, Banany podrożeją wielce przy jesieni, O palmy daktylowe ciągle trwają spory, Lew Leoncjusz znów wygra jesienne wybory, A papuga Letycja, choć cudnej urody, Wciąż wrzuca stare liście do źródlanej wody. I tak papla i papla, snuje plotek sznury, W końcu Słoń spojrzał na nią – oczywiście z góry I mówi: Źle się dzieje w równikowym kraju, Lecz powiem pani – słonie długie życie mają…
    • Było miło, trzeba iść. Frunie w dal jesienny liść. Bezmiar schodów, inna nić, wtoczy iskrę — w serca znicz.   Było miło, trzeba iść. Karty losu memłać, gryźć. Z życia ścieżki zbierać piach. Opanować ból i strach.   Było miło, trzeba iść. Moment objąć, chwycić dziś. Do bram prawdy znaleźć klucz. Dbać o miejsca pełne róż.   Było miło, trzeba iść, tak by lepsze mogło przyjść. Schować w kieszeń pychę, żal i przetapiać w serca — stal.   @Roma
    • @Annna2Bardzo dziękuję za komentarz, Twoi dziadkowie to piękni ludzie. Oczywiście takich historii pewnie było więcej. Ja skupiłam się na filozofii Kanta, która w tej dziedzinie bardzo uprzedmiotawia członków rodziny. Pozdrawiam. @Marek.zak1Bardzo dziękuję za komentarz, ciekawa jestem Twojej fraszki.  @Rafael MariusBardzo dziękuję!
    • @Marek.zak1   jasne, jasne, czemu nie «to» nie zdradzi chociaż jej nie zarazi kiłą, AIDS można zastanowić się   jeśli guma nie uczula niech się bawi «tym» biedula żeby uśmiech był na twarzy niechaj jej się dobrze darzy   Ostatnio słyszałam historię o facecie, który zaraził kilka lat temu żonę i nic jej nie powiedział. Sam brał leki, a ją skazał na śmierć.   Dziewczyna 40 lat, dzieci, już traci świadomość, niedługo umrze.   Takie są historie małżeńskie...  
    • @wierszyki Wierszyczku, na tym innym portalu jest babeczka z beja, to bardzo sympatyczna osoba. Zajrzyj na forum do wątku z jej zdjęciami.   Przytulam mocno i płaczę razem z Tobą. Solidarnie. Czasem trzeba sobie popłakać i wyrzucić ból egzystencjalny.   Trzymaj się Dziewczyno ciepło i myśl pozytywnie, uśmiech potrafi pomóc.   Do nastęgo poczytania

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...