Julia Valentine Opublikowano 27 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 na pohybel światu ze starym latawcem udającym sokoła trzymałeś mocno linkę a wiatr szarpał wiatr włosy pajęczyny popłynęły w powietrzu jak łódki papierowe które potopiłeś na zapomnienie na dni które spłyną na przestrzał wprawnymi dłońmi szorstkimi delikatnie rozgrzewałeś bryłę lodu moje ciało postanowiło nie umierać - stało się niebem i chłodną skórą gwiazdypatrzyłeś na nie ze szczytu wieży plejady rozpoczynały swój taniec Orion opowiadał dawne dzieje opuszczałeś mnie powoli lekkim oddechem pieszczącym skórę
Julia Valentine Opublikowano 27 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 wybaczcie błąd w tytule; powinno być: "śnij się mój śnie" serdeczności
Niewierny Tomasz Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 na pohybel światu ze starym latawcem udającym sokoła trzymałeś mocno linkę a wiatr szarpał włosy pajęczyny popłynęły w powietrzu jak łódki papierowe które potopiłeś na zapomnienie na dni które spłyną na przestrzał wprawnymi dłońmi szorstkimi delikatnie rozgrzewałeś bryłę lodu moje ciało postanowiło nie umierać - stało się niebem i chłodną skórą gwiazdypatrzyłeś na nie ze szczytu wieży plejady rozpoczynały swój taniec Orion opowiadał dawne dzieje opuszczałeś mnie powoli pieszcząc skórę lekkim oddechem Co Pani na to? Podoba mi się cały wiersz, może tylko ta druga kursywa nie do końca, taka trochę baśniowa. Z góry przepraszam i pozdrawiam:)
Julia Valentine Opublikowano 28 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 kilka zmian wprowadzę na pewno, bardzo dziękuję za sugestie :) serdeczności
Julia Valentine Opublikowano 28 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 co do drugiej kursywy to trudno mi ją zmieniać bądź wyrzucić; bajkowa nie miała być, natomiast wierza jest dla mnie ważnym symbolem [kojarzy się z opowiadaniem Grudzińskiego i wierszem Herberta]; podobnie Orion; tak czy inaczej czekam na dalsze sugestie :)
Niewierny Tomasz Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 moje ciało postanowiło nie umierać - stało się niebem i chłodną skórą gwiazdy - patrzyłeś na nie ze szczytu wieżyplejady rozpoczynały swój taniec Orion opowiadał dawne dzieje albo moje ciało postanowiło nie umierać - stało się niebem i chłodną skórą gwiazdy patrzyłeś na nie ze szczytu wieżyplejady rozpoczynały swój taniec Orion opowiadał dawne dzieje a może jeszcze tak końcówkę zapisać?
Rekomendowane odpowiedzi