degrengolada Opublikowano 17 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 To było bardzo dawno albo mam czarno - białą wyobraźnię. Procenty transformowały w promile i dopominaliśmy się fermentacji win. Nawet fikcja odbijała się w lustrze. A teraz zapadnia. Podobno trzeba się bać. Możliwe, że trzeba być bardzo ostrożnym. A więc dobrze - realniejemy w tych zakamarkach trzeźwości. Mierzysz mnie rozwartością palców i dziwisz się, że istnieją takie szerokie źrenice. Lubię. Nasłuchujemy drżenia rąk kiedy kończą się zapalniczki i dogasają cytryny.
jacek_sojan Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 bardzo ładny wiersz! skupiony, rzeczowy; tylko ta kompatybilność treści z nickiem autorskim daje dużo do myślenia; nowa dekadencja? J.S.
degrengolada Opublikowano 18 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. temat i nick dyktują się same, kompatybilność (pod?)świadoma(?); dekadencja - bardziej moda niż styl, a jak wiadomo - to moda się zmienia, styl pozostaje. czyli nic do poprawki? na pewno? bardzo dziękuję, że pan zajrzał, straciłam już nadzieję, chyba nie bardzo lubi się tu nowych pzdr d.
jacek_sojan Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 przeciwnie, uwielbia się nowych, ale zjada się na deser, bez przypiekania,zawsze na surowo; :))) dogadamy się; :)) J.S.
degrengolada Opublikowano 18 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. liczę na to:) ale na deser nie pasuję - nie jestem zbyt słodka. pzdr d.
jacek_sojan Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 i bardzo dobrze, bo ja lubię wytrawne; :)) J.S.
degrengolada Opublikowano 18 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 panie Jacku, a wracając do tekstu - naprawdę żadnych uwag?
jacek_sojan Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 jak czytam, kolejny raz - żadnych; doświadczamy się, by lepiej siebie zrozumieć, a zachować w tym miarę mogą nieliczni, tacy charakterni; ostatnie dwa wersy są taką klamrą, która uzasadnia cały wiersz i doń przekonuje; jest pointa; a styl jest własny, samo-swój, nie śmiem tego ustawiać; czytam i rozumiem, a nawet doświadczam - bo końcówka robi wrażenie; dobre; oby tylko peel nie trwał za długo w takim klimacie, bo niezdrowo;
degrengolada Opublikowano 18 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 peel jest w trakcie zmiany klimatu. oby zmienił go na dobre/bry. dziękuję panu bardzo i polecam się na przyszłość;p
kyo Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 D. ale tu się nie da nic zrobić, niestety, wiersz nie nadaje się do poprawki;) chyba że na siłę, ale po co? :P mi tu dobrze jest! bardzo. Pozdrawiam
degrengolada Opublikowano 19 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 no to ekstra, dzięki d.
Rekomendowane odpowiedzi