sickness Opublikowano 15 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 w sąsiedztwie cmentarza mam kontakt z rodziną lecz polska izrael egipt francja i reszta są mi teraz obcy spustoszyły ich wojny sąsiedzi lub własne ego domek mam mały jednopiętrowy wchodzę kominem gdyż po tylu latach mam wreszcie prawo patrzenia z góry chociaż tęsknię za spoglądaniem wstecz siedem schodów prowadzi do salonu gdzie na ścianach wiszą zasuszone ścięgna i pięty odstraszają potencjalnych gości jednak warto kolekcjonować małe czasy czasami dla wygody śpię na kamieniach a czasami na znak buntu na drabinie i wtedy śnię rzeczywistość taką jaką widzę tylko moja postać ma wciąż zatarte kontury o ogród nie dbam już wcale – róże zupełnie zdziczały na widok wolności drzewo poznania zgorzkniało do reszty tylko dąb płaczu wciąż karmi się sam są momenty gdy chcę sobie pobłogosławić i odejść ale tryumfy nad Bogiem wyniosły ponad możliwość pokonania samego siebie
seweryna żuryńska Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 wiersz niezwykle trudny do ocenienia mnie niestety przepołowił pierwsze czytanie to bunt i szok jestem z pokolenia, które pielęgnuje pojęcia honor, patriotyzm, wojna, bohaterstwo a tutaj jakoby u Dudy Gracza pomieszanie zbyt trudnej tematyki z pewną niefrasobliwością obrazu może można groteskowo o wszystkim najbardziej podoba mi się 5 strofa ma w sobie ogrone pokłady prawdziwej emocji pięknie i madrze namalowanej czytam ten wiersz i czytam staram się zrozumieć autora i zobaczyć jego twarz może i on jakoś rozdarty między uśmiechem a smutkiem na pewno wyrzuciłabym "... własne ego..." dla mnie nie ta szuflada nazwy państw z dużej litery także zmieniłabym, bo przecież chodzi o symbol, bo dodanie Francji niczego nie dodaje siedzę nad tym wierszem i dumam dobrze, że powstał bardzo dobrze pozwala o sprawach istotnych na chwilę pozwala o opuszczonych grobach na moment pozwala o sobie za horyzontem dzięki pozdrawiam seweryna
sickness Opublikowano 16 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 Wyczerpujący komentarz, dziękuję za niego. 'nazwy państw z dużej litery także zmieniłabym' 'na pewno wyrzuciłabym "... własne ego..." dla mnie nie ta szuflada' Rzeczowo - jeszcze raz dziękuję. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi