Agnieszka_Gruszko Opublikowano 9 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 zapodziała się zgubiłam wczoraj nad rzeką kłosy pokładły się usta się rozsypały przeleciały stada gawronów a leżałam twarzą do ziemi surowa zimna dłonią się rozpadała na mnie a nie mogłam nie być chmurą nie napłakać na nią przytuliłam się do mokrej trawy może tylko to już zostało z ciemnych maków rozedrganych pszczołą całować ziemię nie jest trudno rozrastać się szumem gałęzi nie chcieć jej szukać- bo za późno prosić boga by pachniał jak jabłka.
M._Krzywak Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Pani Agnieszko - pozbyc się tego nadmiaru zaimków osobowych, ponieważ całkiem przyzwoity wiersz wyszedł. Pozdrawiam.
Agnieszka_Gruszko Opublikowano 9 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 racja panie M., tak będzie lepiej:)
Roman Bezet Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 A gdyby tak odosobowić (tę 1 os. l. poj.)? Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wtedy inaczej brzmi ostatnia zwrotka i pozbywamy się trochę natrętnej ckliwości - tak mi to pobrzmiewało ;) pzdr. b
Dorma Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 Agnieszko, nie mogłam oczywiście ominąc wiersza o takim tytule.. Ślicznie.. Pozdrawiam
jacek_sojan Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 bardzo mi się podobają dwa wersy: "z ciemnych maków rozedrganych pszczołą" i jeszcze bardziej: "prosić boga by pachniał jak jabłka" ale to za mało... J.S.
Oxyvia Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 Właśnie, sformułowania są dość oryginalne, ale to za mało. Wg mnie zabrakło tu treści. Jest jakieś niemiłe, płaczliwe uczucie zagubienia - i co z tego wynika? Widzę zdolności lingwistyczne Autorki, ale wiersz - mówiąc szczerze - nie podoba mi się.
Rekomendowane odpowiedzi