Magdalena.B Opublikowano 8 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Kruku czarny jak smoła co widziałeś zeszłej nocy zbyt chłodnej na pocałunki czy dostrzegłeś parę potajemnych kochanków ukrytych przed wzrokiem księżyca opowiedz mi historię nocy bo ona milczy o sobie powiedz mi proszę czyja w tobie drzemie dusza chcę wiedzieć teraz nim w proch się obrócę czy dasz mi skrzydła takie jak twoje i pofruniemy zbyt lekko do raju i z powrotem by nie zostać tam długo I wtedy Czarny Kruku nie będziesz musiał mówić nic bo sama poznam wszystkie bajki świata
Patryk Belka Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 At Night....... Podoba mi sie... krótko powiem:] Jestem Za... Udzilił mi się klimat... Pozdrawiam...
EWA_SOCHA Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 nie potrzebnie tak podkreślasz kolor kruka, wiesz, to jak z paradoksem czarnego kruka, kiedy mówimy kruk, widzimy ten kolor; co do 3 wersu; noc nigdy nie jest zbyt chłodna na pocałunki, zbyt mało obrazów, zbyt mało metafor pobudzających wyobraźnię; wiersz jest przegadany, nie mogę powiedzieć, że naiwny, bo to zależy od wieku autorki; więc z tym się wstrzymam, zwroty typu "nim w proch się obrócę"; nie pomagają... powodują pompatyczność; a wiersz chyba takim nie miał być? na sprawach warsztatowych się nie znam, zbyt wiele nie pomogę; pozdrawiam ewa
Magdalena.B Opublikowano 8 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Niezmiernie mi miło,że ktoś pozytywnie ocenił moją twórczość. Pozdr. Magdalena.B
ot i anka Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 nieno, czyta się nawet przyjemnie, ale treść i określenia tak banalne,że aż śmieszne nieco. sam kruk jest już tak często wykorzystywanym motywem,że jeśli się nie ma dobrego pomysłu to tylko zepsuć coś może..no a tu pomysł dośc "przejedzony" i ten kruk...to już gawron byłby ciekawszy!bardziej pospolity,ale tylko w "realu", bo w poezji niestety kruk...zmęczony już:( pozdrawiam!
M._Krzywak Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Kruku czarny jak smoła - sama apostrofa by wystarczyła. Albo - smoło czarna jak kruku co widziałeś zeszłej nocy - noc to pora dosyc symboliczna, tutaj kolor się komponuje zbyt chłodnej na pocałunki - eeeeeeeeee czy dostrzegłeś - to już było w 2 wersie parę potajemnych kochanków - zbyt romantyczne ukrytych - potajemnych to i ukrytych przed wzrokiem księżyca - a co to ma do rzeczy ? Można spytac księżyca, czy widział ich ukrytych przed oczami kruka opowiedz mi - 3 raz to samo historię nocy - ojej bo ona milczy o sobie - no tak powiedz mi proszę - 4 raz czyja w tobie drzemie dusza - to już jest banał chcę wiedzieć teraz - 5 raz nim w proch się obrócę - tak, trochę biblizmu czy dasz mi skrzydła - może i da takie jak twoje - a może inne i pofruniemy zbyt lekko - a można cięzko ? do raju i z powrotem - no tak by nie zostać tam długo - ciekawy wniosek Puenta ciekawa. Jak na razie za dużo wylanych słów. Jako wiersza tego jeszcze nie uznaje. Pozdrawiam.
Nata_Kruk Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Madziu, uwagi, jakie podali Ci przedkomentatorzy są jak najbardziej do przemyślenia. Wiersz nie zrobił na mnie większego wrażenia, chętnie przeczytam następny... :) Pozdrawiam.
Kasia_Szymańska Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Polecam przeczytać "Kruka" (The Raven) Edgara Allana Poe z kruczym nevermore :) Pzdr.
Sunny Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 W subtelny sposób ujęłas temat kruka i jego spojrzenia na świat. Ale w jakims stopniu wiersz spodobał mi sie dlatego ode mnie miły uśmiech :)
kyo Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 wysiadłem po pierwszej strofie, przepraszam. Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi