Ewa_Kos Opublikowano 4 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 słucham muzyki pada deszcz idę popływać bez parasolki resztę życia przetańczę a opowieść wymyślę tuż przed śmiercią liście dopiero upadły nie szeleszczą zdążyły tylko dobrze zwiędnąć zaraz napiszę list albo powiem o tym przyjacielowi - jemu uwierzę przy palącym sie ogniu będzie dużo czasu na modlitwę i pieczenie domowego chleba pozostałe okruchy zaniosę do karmnika - nie zmarnuję pooglądane fotografie spalimy - znowu będzie choć przez chwilę ciepło
zak stanisława Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 Ewo, no zaskoczyłaś pozytywnie, Brawo! "przy palącym sie ogniu będzie dużo czasu na modlitwę i pieczenie ..... pooglądane fotografie spalimy - znowu będzie choć przez chwilę ciepło" Ewuś tamten ogień nie grzał?nadawał sie tylko do pieczenia? i fakt: jest ogień i ogień. ściskam oboje,
egzegeta Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Ewo, pozwoliłem sobie z samego ranka przeczytać kilka razy Twój wiersz i pierwszy znak zapytania pojawił się przy ciepłach- podobnie chyba jak u Stanisławy. Ale rzeczywiście - jest ciepło i CIEPŁO. Natomiast tak myślę o czym to chcesz powiedzieć przyjacielowi o liściach że tylko zwiędły .... a "jemu uwierzę" ....? Frapuje mnie ta myśl; chyba za głęboka dla mnie. Pozdrawiam CIEPŁO
Ewa_Kos Opublikowano 5 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Myślę,że o tych liściach jak mu peelka opowie, że chociaż nie zwiędły to jednak obadły i w końcu i tak zwędną zupełnie jak uczucia co to niby na pokaz są choć nie takie, ale i tak sie skończą, chyba że on peelkę na tyle przekona, a widać że potrafi i ona mu uwierzy. Dziękuję bardzo za komentarz i serdecznie pozdrawiam :))) EK
Ewa_Kos Opublikowano 5 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stasiu wiesz, że ogień był i będzie - chodzi o to by ciagle był taki sam... Pozdrawiamy srdecznie i do miłego.:)))) EK
egzegeta Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki najserdeczniejsze za sympatyczną "egzegezę" poetycką:))
Stefan_Rewiński Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Ano ciekawe. Tylko zdjęcia rób jakimś starym aparatem, żeby było czym opalać, pozdrawiam, Stefan.
allena Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Zamiast ''opowieści'' może ''powieść'' jako bliższa treści? :) A.
Ewa_Kos Opublikowano 5 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oj Stefan to przenośnia a ten aparat o którym wspominasz - nawiązuje do niej i rozumiem, że ma być stary i też przenośny? (żart):)))) Dzięki że znalazłeś chwilę.Pozdrawiam serdecznie:))) EK
Ewa_Kos Opublikowano 5 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Też o tym myślałam i chyba zmienię - dziekuję za uwagę i pozdr. :))) EK
Rekomendowane odpowiedzi