Kinga Modest Opublikowano 2 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 pośród pól w samotności niebosiężna brzoza w żalu zrywa resztki snu wygłodniałe ramiona podaje niebu w rozdygotanie listowia łapie chmury zwiewnych kompanów nie zaznawszy wspólnego szumu wtulenia i zaplątania jak jej siostry wędrowców przydrożne orszaki ni siły zwartych szeregów młodego gaju zazdrości krzywym pniom towarzystwa klonów przygięte za młodu też na koniec prosto ku niebu wznoszą dumne korony a w kołysce pnia przysiądzie ich radującym szczebiotem i młodość wybije z korzeni siostrzana i łaciaty fuks znajdzie spokojną przystań tam majtek który rusza w pierwszy rejs w jej cieniu skosztuje łajby bujania tam złapie za ogon uśmiech losu co kiedyś był cudzym nieszczęściem
Nata_Kruk Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Kingo, razi mnie zapis, źle sie czyta. Poza tym, chyba nieco przegadane, choć niektóre wersy mogły by ładnie zabrzmieć w skróconej wersji tego samego wiersza. Co to jest "młodego goju"...? "łaciaty fuks".. jakoś mi nie tak. Czy ostani wers nie ma brzmieć... "cudzym nieszczęściem"...? Pozdrawiam, życzę miłego dnia... :)
Kinga Modest Opublikowano 3 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. poprawiłam zapis w sposób dla mnie optymalny- czy łatwiej się czyta? przegadane- całkiem możliwe, ale gdzieś trzeba się wygadać, może poezja to nie koniecznie miejsce na to ale tak czułam ten temat i tak go ujęłam "młodego goju" to był błąd - nie wiem jak do niego doszło, już jest poprawione łaciaty fuks - to może być niezrozumiałe, ale jeśli się doczyta do końca "tam złapie za ogon uśmiech losu co kiedyś był cudzym nieszczęściem" może można zrozumieć czym jest dla autora łaciaty fuks
M._Krzywak Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Ani rytmu, ani rymu, ani harmonii - a za długie, w dodatku naładowane poetyzmami, co zresztą z tekstu wiersza nie czyni. Poobcinac, wycedzic. Tytuł za to dobry. Pozdrawiam.
Stanisław Kamykowski Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 nie wiem jak było przed poprawką ale zapis dalej kuleje, Kingo nie stwarzaj pozorów poezji, jeśli chcesz się z nią zbratać to nie wrzucaj wszystkiego od razu, nie mówisz wszystkiego o sobie pierwszej napotkanej na ulicy osobie, a gdy chcesz się z nią bliżej zapoznać stopniowo budujesz zaufanie, podobnie tutaj nie mów za wiele, bo wtedy sens gdzieś ucieka, zazwyczaj podziwiamy (przynajmniej ja) tych, którzy w niewielu słowach zawierają dużo spraw, a mam gdzieś gadulstwo, ono nie jest sprzymierzeńcem poetów-to tak na marginesie do przegadania, jeśli chcesz się wygadać napisz maila i go wyślij komuś (nie masz komu, to wejdź na czat) dbaj o formę, bo nawet jeśli jest tu coś godnego uwagi, zginęło zasłonięte gadulstwem pozdrawiam
marek dunat Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 zbyt rozciągnełas . zbyt wiele przekombinowań , zbyt wiele entera. z wiersz przebija spontaniczność i chęć takiego zwykłego babskiego wygadania . jest szczery , aż do przesytu . mimo to jeszcze tu wróce , bo zapisałas tu wiele ciekawych zwrotów . pozdrawiam .
Rekomendowane odpowiedzi