adam sosna Opublikowano 1 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Z moich kolan uważnie przyglądały się światu czytać w ich oczach zachciałem aprobatę tajemnica – poczekaj do nocy – nie dowiesz się jak jest bezradne z pozoru układały ogony we wzory podobające się kotom kibicowały rzekom błądzącym w lodzie na drodze do morza ku wodzie udającej je – morze nie powinno być niczym rozcieńczony pot Obojętność złamać – tylko ja je głaskałem pod włos - prychały na mnie dając przyjemności trochę i ciepła - powinno słońce grzać by schowały pazury wołające o krew zlizywaną szorstkimi jęzorami z pomarszczonej skóry przyjemnie się podgrzać w czułości wezwanej uczuciem ze stróżowania nad krecią norą drążoną pracowicie w poszukiwaniu smacznych kąsków i bezpieczeństwa strugi powietrza gną żagle jak ciężar bólem grzbiety czas gotowy już do kompromisu z przestrzenią Adam Sosna(2006.04.04)
mayka Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak troszkę pozmieniałam ( na własny użytek) tak mi się lżej czyta. kocham koty dlatego ten obrazek mnie zatrzymał. Ostatni wers wydaje mi sie niedopracowany, a te 'smaczne owoce' jak z wiejskiej makatki, za bardzo ciosane w stosunku do refleksyjnego srodowiska kociego :) pozdrawiam
Sunny Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Forma relacji Ciebie z kotkami, którą przestawiasz jest trochę nie wyraźna. Może gdybyś popracował przy stylu w jakim chciaiłeś przedstawić ich osobowość a czego nie uczyniłeś byłoby lepiej a tak treściwy przekaz w chaotycznej formie. Chociaż część wiersza była ciekaw to i tak zachęcam Byś zrobił coś z tym wierszem.
adam sosna Opublikowano 1 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 mayka serdeczne dzięki mnie też ten ostatni za długi (przepakowany) zmieniam albo lepiej wyrzucę
adam sosna Opublikowano 1 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. sęk (jaki sęk) w tym, że chyba nie do końca o kocice w tym wierszu chodzi nie rozumiem słowa "chaotycznej"
dragon-fly Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Też uważam, że w tej formie lepiej się czyta. Ciekawy. Pozwala spojrzeć z perspektywy peela na stronę, po której kiedyś byłam. Poczytam go sobie jeszcze. :)
adam sosna Opublikowano 2 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 dragon-fly jakoś inaczej - chyba lepiej tak
Rekomendowane odpowiedzi