Szueneri Ceipil Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Jakiś czas temu umarłem Razem z miłością Która istniała we mnie Lecz nie było jej w sercu mej bogini Złożyłem swe serce do grobu Pożegnałem się Odmówiłem ostatnią modlitwę O nadziei na przyszłość Pogrążony w smutku Za przeszłą miłością Oddałem się w ramiona Samotności Ona zawładnęła mną Przesiąkła moje serce i duszę, Umysł, dla którego Stała się jedyną karmą Nie widziałem już sensu By istnieć bez miłości Pogrążony w żalu Iż nie spotkam tej jedynej Nagle Ty, jakby z nikąd Pojawiłaś się w moim życiu Pokazałaś mi dłonie czarne od ziemi Na których było moje serce Powiedziałaś by je schował Tam gdzie jego miejsce Gdyż na nowo Zaistnieje Popatrzyłem na ciebie Oczami samotnika Człowieka, który nazwał się Nieistniejącym Uwierzyłem w twoje słowa W zamian za serce Oddałem Ci coś najcenniejszego Duszę Zaopiekowałaś się nią Tak jak obiecywałaś Lecz gdzieś na przestrzeni czasu Zaczęłaś znikać Powiedz gdzie jesteś Sensie mego istnienia Tak długo czekam na wiadomość od ciebie Proszę odezwij się Gdyż tak bardzo boje się samotności
Klaus Kalarus Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Z tego wiersza widać (już to wiele razy mówiłem), że człowiek jest stworzony do miłości. A sama miłośc odgrywa zbawczą role w jego życiu. Bez miłości nie ma człowieczeństwa. Na podstawie Twojego utworu można dojść do takiego wniosku. Wierszm wywołuję asocjacje i skłania do refleksji, więc jest dobry. Nawet mnie wzruszył. I dziwie się, że nikt do tej pory nie zamieścił komentarza.
Gisevius VII Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 Zgadzam się z twoim komentarzem. Kiedyś we mnie urodziło pewne zdanie " Nieistniejemy dla samych siebie, rodzimy się by współistnieć w jedności duszy i ciał". Od zawsze uważałem że niepotrafię prawidłowo funkcjonować bez miłości. jest ona właśnie dla mnie, jak napisałem w wierszu, karmą która daje mi wszystko. Bez niej to tylko kawał mięsa. A jesli chodzi o moje wiersze to wiekszosc jest to poezja emocjonalna napisane w 5 -10 min, niektorzy mowia ze to disco-polo ale jedna poetka z "Pokolenia 60" utwierdziła mnie że takowa poezja już była i mam się nie poddawać tylko tworzyć więc trwam :)
Gisevius VII Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 Ups!! zapomnialem dodac ze Gisevius VII a Szueneri Ceipil to jedna i ta sama osoba ..po prostu pozniej przypomnialem sobie przydomek pisarski :) hiih
Maja Szpakowska Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 wiersz naprawdę piękny i poruszający.
Rekomendowane odpowiedzi