ot i anka Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 z której strony mam usiąść, żeby farmazony nie wgryzały się w gardło? myślę czasem o czymś gorzko, słono, słodko przecież nic nie smakuje lepiej niż kłamstwopowiem jeszcze kilka czarodziejstw posunę cię na drugi koniec kanapy skończmy już z tym naciąganiem czasu nie ma się co chwalić krnąbrnością mówię niekiedy coś długo, krótko, wczoraj przecież niczego nie słychać lepiej niż ironii
zak stanisława Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 no, nawet misie podoba, "mówię niekiedy coś długo, krótko, wczoraj przecież niczego nie słychać lepiej niż ironii" ---a to najbardziej a kursywa?
Nechbet Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 dla mnie znakomity wiersz i idealnie trafił we mnie, wędruje bez wahania do ulubionych :) a kursywa to cudeńko ;) pozdrawiam cieplutko :*
EWA_SOCHA Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 do mnie nie trafia, widzę kombinację, zabawę słowem i to wszystko, może kwestia oświetlenia, wrócę jutro; pozdrawiam ewa
ot i anka Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 hehe, lubię jak mój wiersz wywołuje skrajne emocje:) pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny
marek dunat Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 ech te ławeczki , kanapy . konwenanse i przyzwyczajeniozagajanienia (ładne słówko?). bardzo zgrabnie i bardzo miło . ot i anka ;-)
ot i anka Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 "ech te ławeczki , kanapy . konwenanse i przyzwyczajeniozagajanienia (ładne słówko?). bardzo zgrabnie i bardzo miło . ot i anka ;-)" ot i komentarz:-))) pozdrawiam z krzesełka;)
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 trochę się niecierpliwię - asekuracyjny tytuł, a konkretnie słowo "trochę". przecież, gdy ktoś się niecierpliwi to nie trochę a całym sobą, tak mi się wydaje. z której strony mam usiąść, żebyfarmazony nie wgryzały się w gardło? - nie podoba mi się. po co te farmazony? nie można normalnie napisać? powiem jeszcze kilka czarodziejstw posunę cię na drugi koniec kanapy skończmy już z tym naciąganiem czasu nie ma się co chwalić krnąbrnością - zbyt dosłowne,a to akurat taki fragment, w którym jakaś "kurwa" mogłaby polecieć albo jakieś inne przekleństwo, taka puenta w środku wiersza (wnioskuję po jego dotychczasowym charakterze). Na poziomie, Aniu, choć bez rewelacji. Słaby tytuł, wiersz nieco lepszy. Widać warsztat, pracę, ale to na razie zbyt mało. W niektórych miejscach stoi sobie taka taca słów, i niestety, trzeba ją czymś nakryć. Spróbuj poprawić, rozbudować, dodać pikanterii (to ewentualnie). Puenta jest dobra, trafia i pasuje tutaj. pozdr.
ot i anka Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 "farmazony nie wgryzały się w gardło? - nie podoba mi się. po co te farmazony? nie można normalnie napisać?"- co znaczy normalnie napisać? a co jest nienormalnego w farmazonach? nie rozumiem...:) pozdrawiam
Denkerin Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Jakoś do mnie nei przemawia ten "wiersz"... Jest zabardzo pomieszany... faktycznie słowo "farmazony" lepiej byłoby zastąpić innym wyrazem.. To tylko moje zdanko ;) Pozdrawiam
ot i anka Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 ok, to proszę mi wytłumaczyć z tymi farmazonami. przeczytać jeszcze raz, zastanowić się i mi powiedzieć, bo ja najzwyczajniej w świecie nie rozumiem co jest nie tak z tym słowem i co mogłoby je zastąpić i dlaczego?:) pozdrawiam
John_Maria_S. Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Mnie akurat te farmazony pasują tutaj świetnie. Bo farmazony to farmazony, i nie można je niczym zastąpić ! Tak jak tego wiersza nie można zastąpić innym. Pozdrawiam.:))) p.s. Właśnie wsypałem mąke do cukierniczki przez nocne dysputy z jedną panią. Zamiast spać to toczę walkę ze "smokami". Niepotrzebne.Pozdrawiam ją również.:)
ot i anka Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 w końcu pan mądrze gada- farmazony to farmazony ;) a wczoraj, to żadna walka była, tylko kulturalna dyskusja;D przykro mi z powodu mąki...ale kawe można zabielić, prawie jak mlekiem;))) pozdrawiam znad niezabielonej;)))
John_Maria_S. Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Dzięki, ale już wywaliłem. Może kiedyś spróbuję z tą mąką ? Pozdrawiam.:)) A co powiesz na emulsję ? Kozy liżą ściany i żyją. :))))
ot i anka Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 ja tylko jadłam bułkę nasączoną terpentyną;) ale podejżewam że emulsja też da radę;)))
pathe Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 ostatnia trafia. wiersz utrzymany na poziomie.pozdr:)
Jego Alter Ego Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Stanę w obronie farmazonów...Andzia ma swój własny,bardzo wyczuwalny styl i gdyby zastąpiła farmazony innym słowem,nie byłoby już tak po ankowemu.dlatego jesli tak napisala to świadomie czy nie ale nagięła słowa do własnych potrzeb i uwazam ze tak powinno zostać. Zgodze sie ze kursywa w srodku jest jak pointa(z początku byla na koncu-dla niewtajemniczonych) ale to z ironią jest pointą wyraźniejszą. No i dosłowność końcówki kursywy sama się przecież broni! tu akurat nie widzę potrzeby maskowania czegokolwiek,nie ma kawy na ławie (tylko w łapkach:)), jest cudnie,to Twoj najlepszy wiersz andziu,tak uwazam ja...jarząbek:P
ot i anka Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 wiedziałam ,że można na ciebie liczyć...golonko:)))(moje mięsne słonko:))) dziękuję za obronę farmazonów, a ci co mówili(pisali;) że powinno ich nie być, to sobie powiedzieli i sobie poszli i ot konstruktywne komentarz zostawili(heheh;))) konkrety, drodzy niepodobacze farmazonów:)))) i pozdrawiam z kawą w rączce;)))
Rekomendowane odpowiedzi