Kinga Modest Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Wenus pod księżyc marzenia do szuflady dzień mnie podgląda
Ann N.N. Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ;o) troszke odbiega od haiku... chyba.. ale ciekawe wg mnie pozdrawiam
Kinga Modest Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 jeśli trochę odbiega to może mi wskaż czym?
Ann N.N. Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiadomo, ze w haiku - ile osob - tyle opinii :o). Moja jest taka - - ostatni wers to przenośnia, personifikujesz dzień; - wenus pod księżyc, chyba można uznać; - marzenia - jako abstrakcja to słowo w ogóle nie powinno wystąpić. To tak z grubsza. Chociaż ja mysle, ze mozna ten wiersz poprawic ale jednoczesnie nie gwarantuje, ze sie go nie zepsuje. W kazdym razie mimo, iz uwazam, ze dazyc sie powinno w haiku do czystosci, minimalizmu w uzyciu srodkow poetyckich, to nie chcialabym, zebys pomyslala, ze czytam haiku tylko po to, zeby uznac, ze sie kwalifikuja czy nie. Przeciwnie, ten lamie sztywne reguly a jednak jest inspirujacy. Pozdrawiam
Kinga Modest Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 wenus pod księżyc bursztyny do szuflady sroka podgląda próbując zachować tę myśl moją a biorąc pod uwagę wskazówki czy wyznaczniki jakimi się posługujesz wyszło jak wyżej ale czy to jest czyste i minimalne - i tak nie mam pewności a uwagi uważam rzeczowe i słuszne dziękuję i pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi