Magda Rosa Opublikowano 22 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 kolory kwiatów w ogrodzie źrenic mienią się blaskiem uśmiechu spadających gwiazd wypełniając dni patrzę twoimi oczami za horyzontem słów niebo utkane z wiary kosze chmur pełne splecionych spojrzeń modlitwy biegnące po drabinie myśli tęsknota - mała dziewczynka kołysana w objęciach serc gdy dorośnie - miłość kołysząca w swoich objeciach opiekunów dzieciństwa ----------------- Chciałabym coś z tym zrobić. Głównie mam na mysli końcówkę. Jakos inaczej, ale żeby sens pozostał taki, jak jest. Poza tym brak pomysłu na tytuł. Ten taki prowizoryczny. Pomożecie?;-) Z góry dzięki! Pozdrawiam MR
macte poema Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 Trzeciej zwrotki nie rozumiem. Na jej miejsce wstawiłi bym słowo "ukołysani". W drugiej zrotce zastanawiaja mnie "kosze chmur pełne". Kojarzą mi się z chmurnym obliczem. Chyba że chodzi o obłoki. Nastrój wiersza bardzo mi odpowiada. Pozdrawiam
zak stanisława Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 tęsknota mała dziewczynka kołysana w objęciach serc miłość duża kołysząca w objęciach serca powtórzenia zabijają małą dziewczynkę! **** tęsknota- mała dziewczynka pragnąca dużego serca ----a poza tym jak można biec po drabinie; zęby albo nogi po odszkodowanie!
macte poema Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Ostatnie słówko "serca" powtórzone w tej zwrotce, nie jest potrzebne. W to miejsce warto wymyślec jakieś oryginalne słówko np. nadziei, albo "kołysząca ..." - jak dwa wrzosy z dłońmi wzniesionymi do nieba - to tylko przykład.
Rekomendowane odpowiedzi